Espanjalainen Antonio meloi seisten yli 4 000 kilometriä Kaliforniasta Havaijille – hurja matka kesti 76 päivää

Espanjalaismies meloi seisten Kaliforniasta Havaijille – yli 4 000 kilometrin matka kesti 76 päivää 0:52
Katso video: Tällaisella aluksella espanjalainen meloja taittoi tuhansien kilometrien matkan Tyynellä valtamerellä

Havaijin saarelle keskellä Tyyntä valtamerta rantautui viikonloppuna harvinainen merenkulkija, kun espanjalainen meloja saapui määränpäähänsä kahden ja puolen kuukauden matkanteon jälkeen.

Espanjalainen Antonio de la Rosa meloi seisten 4 023 kilometrin matkan Kaliforniasta Havaijille. Aikaa matkaan kului 76 päivää. Espanjalaismiehen tempauksesta uutisoi muun muassa uutistoimisto AP.

AP:n mukaan de la Rosa taittoi matkan kuuden ja puolen metrin mittaisella aluksella, jota hän itse kutsuu melontaveneeksi.

– Tässä ei ole mitään moottoria, vaan tämä on moottori, de la Rosa sanoo ja näyttää hauiksiaan.

Alus on hieman paremmin varusteltu sup-lauta, sillä siinä on myös pieni hytti. De la Rosa kehuu nukkuneensa hyvin pienessä makuutilassa. Ruoaksi hän söi kuivamuonaa ja silloin tällöin kalaa. Päivässä hän meloi kahdeksasta kymmeneen tuntia. 

De la Rosan mukaan aluksen liikuttelu on vaikeaa pienellä melalla. Matkalta kuvatuilla videoilla näkyy, kuinka merivettä roiskahtaa välillä melojan jalkoihin.

Matkan varrelle mahtui auringonpaisteen lisäksi myrskyn uhkaa, sillä AP:n mukaan hän ohitti Flossie-hurrikaanin vain 200 kilometrin päästä.

AP kertoo, että aiemmin espanjalaismies on melonut muun muassa 3 500 kilometrin matkan Pyreneiden niemimaan ympäri 141 päivässä.

Lue myös:

    Uusimmat