Seitsemän seikkaa hajuvesistä – muista nämä tuoksujen käytössä!

Miten välttää liikaa hajuvedellä läträys, entä virheostokset kosmetiikkaosastolla? Lue, miten saat tuoksusta eniten irti.

1. Kokeile ennen kuin ostat

Älä hanki hajuvettä hetken mielijohteesta. Tuoksu elää ja muuttuu iholla, joten pelkkä nuuhkaisu kosmetiikkaosastolla ei riitä kertomaan, onko tuoksu lopulta mieleisesi. Testaa hajuvettä ennen ostopäätöstä, jotta tiedät, millaiseksi tuoksu kehittyy. Suihkauta hajuvettä testeristä ihollesi ja haistele sitä päivän mittaan.

2. Suihkuta hajuvettä ranteeseen

Pelkäätkö, että saat tuoksua liikaa päällesi? Ranteen sisäsyrjä on hyvä paikka hajuvedelle siitäkin syystä, että mikäli havaitset tuoksua tulleen liikaa voit helposti pestä sen pois. Lämpö saa tuoksun kukoistamaan, joten siksikin tuoksua tavataan sivellä juuri ranteen lämpöiselle sisäsyrjälle.

3. Harjaa hajuvettä hiuksiisi

Mikäli haluat tuoksun leijailemaan häivähtävästi ympärilläsi, kokeile suihkuttaa sitä hiuksiisi. Voit esimerkiksi suihkuttaa tuoksupilven ilmaan ja kävellä sen läpi, tai suihkauttaa hajuvettä hiusharjaasi.

4. Mieti, mistä pidät

Aivan kuten muissakin tyyliseikoissa, myös hajuveden valinnassa kannattaa olla uskollinen omalle maulleen, ei vaihtuville trendeille. Kavereiden sanaan ei kannata luottaa sokeasti siksikään, että hajuvesi muuttuu kantajansa päällä. Ystävättäresi suosima hajuvesi voi pukea häntä, mutta ei sinua.

Joitain tyyliseikkoja kannattaa kuitenkin pitää mielessä, vaikka vain helpottaaksesi omaa valintaasi. Samaa tuoksua voi toki käyttää vuoden ympäri, mutta kesällä ja keväällä toimivat yleensä parhaiten kevyemmät ja raikkaammat tuoksut, kun taas talvella on vahvojen ja lämpöisten tuoksujen aika. Myös arkeen ja juhlaan sopivat erilaiset tuoksutunnelmat.

5. Säilytä oikein

Hajuvesi voi pilaantua! Älä säilytä pulloa suorassa auringonpaahteessa, liian lämpöisessä tai kosteassa paikassa äläkä myöskään liian viileässä. Toisin kuin joskus ajatellaan, hajuvesi ei kaipaa myöskään ravistelua: ainesosia ei tarvitse sekoittaa.

6. Kerrosta tuoksua


Haluatko tuoksun kestävän? Kerrosta suosikkituoksuasi hankkimalla esimerkiksi kosteusvoide, suihkugeeli tai deodorantti saman tuoksuisena.

7. Muista matkakoot

Käsilaukussa mukana kulkeva miniatyyrituoksu on kätevä tapa raikastautua kesken päivän tai vaikkapa ennen iltamenoa. Pieneen pulloon pakattu tuoksu tulee myös käytettyä ennen kuin se ehtii ummehtua.

Lue myös:

    Uusimmat