Seitsemän asiaa, joita moni ei osaa – kuinka monta näistä sinä hallitset?

1:23

Suomalaisista neljäsosa ei osaa uida – miten on sinun laitasi? Entä osaatko parkkeerata taskuun tai googlata oikein?

Miten lanka kannattaa oikeasti pujottaa neulansilmään? Testasimme – tulos videolla! 

Cracked-sivusto listasi taidot, joita yllättävän moni ei osaa – tai jotka osaa aikuisista on jo unohtanut. 

1. Uiminen

Uintitaito on elintärkeä – sinun tai jonkun muun henki voi riippua taidoistasi! Vuonna 2017 julkaistun valtakunnallisen uimataitotutkimuksen mukaan suomalaisista neljäsosa ei kuitenkaan osaa uida.

Uimataidoksi määritellään se, että ihminen kykenee uintisyvyisessä vedessä uimaan yhtäjaksoisesti 200 metriä, joista 50 metriä selällään.

Myös aikuisille järjestetään uimakouluja, joten ota rohkeasti askel kohti uimataitoa.

2. Googlaaminen

Onko sinullakin sukulainen, joka kirjoittaa nettiselaimen osoitepalkkiin "google.com" eikä tajua, että koko palkki itse asiassa toimii Googlen hakuna? Entä oletko koskaan hakenut lauseella "kuka näytteli tummatukkaista kirurgia Teho-osastossa", kun voisit vain hakea "Teho-osasto tv-sarja", ja jatkaa selailua tulosten parissa?

Googlen mukaan tehokas hakeminen voisi jopa säästää ympäristöä! Googlen mukaan yksi haku 25 kertaa päivässä sekä YouTube-videoiden katseleminen tunnin ajan vastaa kuukaudessa 1,5 kilometrin ajamista autolla.

3. Taskuun parkkeeraaminen

Oliko viimeisin onnistunut taskuparkkisi autokoulussa? Et ole yksin – moni unohtaa monimutkaisilta tuntuvat ohjeet, jos taitoa ei pidä yllä! Opettele taskuun parkkeeraaminen videolta:

1:23

4. Manuaalivaihteisen auton ajaminen

Kaikki taidot ruostuvat, jos niitä ei harjoittele tasaisin väliajoin! Mikäli olet ajanut vuosia automaattivaihteista autoa, on hyvin mahdollista, että olet unohtanut manuaalivaihteiden käyttämisen jalon taidon.

5. Small talk

Koetko pikkuasioista keskustelemisen hankalaksi, tai jopa turhaksi? Small talkin taito voisi kuitenkin olla hyödyksi monissa juhlissa ja virallisemmissa tilaisuuksissa. Opettele siis juttelemaan säästä tai muista kevyistä aiheista.

6. Elvyttäminen

Moni on nähnyt elvyttämisen televisiossa, muttei osaa elvytystekniikkaa itse. Opettele tärkeä taito videolta:

2:23

7. Heimlichin ote

Heimlichin otteella voit pelastaa tukehtuvan ihmisen. Opettele tärkeä taito videolta:

2:02

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja