Seinäjokinen nainen soitti niin monesti hätänumeroon, että hänet vietiin vankilaan – käytös saa jopa poliisin hämilleen: "Jaa-a, jaa-a"

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on vanginnut 27-vuotiaan seinäjokisen naisen, jonka epäillään soittaneen hätäkeskukseen satoja kertoja turhaan.

Nainen vangittiin maanantaina kolmesta törkeästä tietoliikenteen häirinnästä todennäköisin syin epäiltynä.

Oikeuden asiakirjoista käy ilmi, että naisesta on tehty heinäkuun jälkeen kaikkiaan viisi rikosilmoitusta. Neljässä esitutkinnassa nainen on myöntänyt soittaneensa puheluita, joita on poliisin arvion mukaan käsittämätön määrä.

Esimerkiksi yksin elokuun ja syyskuun taitteeseen ajoittuneena viikonloppuna nainen soitti muutaman tunnin sisällä hätäkeskukseen 58 kertaa. Lopputuloksena oli, että nainen vietiin putkaan.

Seuraavan kerran nainen jouduttiin hakemaan talteen noin viikon kuluttua. Syy oli jälleen sama. Tuolloin puheluita oli tunnin sisällä 25.

Mikään muu ei tepsinyt

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Järvelin Pohjanmaan poliisilaitokselta kertoo, että naista vaadittiin vangittavaksi, kun mikään muukaan ei tepsinyt.

Järvelinin mukaan naisen käytös on saattanut vaarantaa muiden, aidosti apua tarvitsevien ihmisten mahdollisuuksia saada yhteyttä hätäkeskukseen.

Poliisilla on pelko, että toiminta jatkuu, jos nainen on vapaalla.

Miksi nainen on sitten soitellut hätäkeskukseen vimmatusti? Mitä käytöksen takana on?

– Jaa-a, Järvelin aloittaa ja pitää tauon.

– Jaa-a, hän jatkaa.

Tällä kertaa tauko on pidempi.

– Minulle ei ole ainakaan avautunut, että miksi hän on näin käyttäytynyt. Häntä on kuitenkin kuulusteltu useasti.

Vankeus uhkaa

Naisesta tehdyistä viidestä rikosilmoituksesta kaksi on tällä hetkellä tutkittu, ja ne ovat siirtyneet syyteharkintaan.

Loput kolme epäiltyä rikosta viedään syyttäjälle ensi kuun aikana, kertoo Järvelin. 

Syytteennoston määräpäivä on 31. lokakuuta.

Poliisi epäilee naista useasta erillisestä törkeästä tietoliikenteen häirinnästä. Rikoksesta voidaan tuomita vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat