Nainen raiskattiin törkeästi uimarannan kupeessa Espoossa, epäilee poliisi – karkuun livahtanut tekijä on ollut kateissa jo yli vuoden

Espoossa viime vuoden kesänä tapahtuneeksi epäilty törkeä raiskaus on yhä ratkaisematta. Tekijää ei ole saatu kiinni.

Nainen raiskattiin Espoon Lippajärvellä viime vuonna heinäkuun loppupuolella, 26.-27. päivien välisenä yönä. Poliisi tiedotti asiasta seuraavalla viikolla.

Poliisin mukaan nainen oli ollut kävelemässä Vilniemen uimarannalta kohti Riistatietä, kun englantia puhunut mies oli lähestynyt häntä takaapäin ja ottanut hänestä kiinni.

Mies oli raiskannut naisen. Tilanne oli päättynyt, kun nainen oli huutanut apua, rimpuillut irti miehen otteesta ja paennut paikalta juosten.

"Täyttää törkeän rikoksen tunnusmerkit"

Poliisi ei viime vuonna kertonut tarkempia yksityiskohtia tapauksesta, mutta kertoi tutkivansa asiaa törkeänä raiskauksena.

Rikoslain mukaan törkeän raiskauksen tunnusmerkit täyttyvät, jos rikos on tehty erityisen raa’alla, julmalla tai nöyryyttävällä tavalla tai jos teon yhteydessä käytetään asetta tai muuta hengenvaarallista välinettä.

Tapaukseen liittyen toivottiin vihjeitä, joita poliisin mukaan tulikin kymmeniä. Läpimurtoa asiassa ei kuitenkaan saavutettu.

"Edelleen tarkistellaan vihjeitä"

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Max Bock kertoo nyt, ettei tekijää ole saatu kiinni. Tapaus toistaiseksi täysin auki.

Bockin mukaan asiaa pyritään kuitenkin yhä selvittämään.

– Vakavan rikoksen ollessa kyseessä asiaa totta kai selvitetään lähtökohtaisesti niin kauan kunnes rikoksen syyteoikeus vanhenee, Bock viestittää MTV Uutisille sähköpostitse.

Hän kuitenkin toteaa, että mitä enemmän tapauksesta kuluu aikaa, sitä vähemmän poliisi pystyy tekemään aktiivisia tutkintatoimia juttuun liittyen.

– Sen enempää menemättä poliisin tutkintataktisiin asioihin, niin edelleen tässä tarkistellaan tulleita vihjeitä ja yritetään miettiä ja tehdä toimenpiteitä, joilla tässä päästäisiin eteenpäin, hän sanoo.

Lain mukaan törkeän raiskauksen syyteoikeus vanhenee 20 vuodessa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja