Mainos

Sarjahukuttaja yhä vapaana – poliisi tarvitsee vihjeitä, katkaisee siipiä huhuilta

Sarjahukutusjutussa vankeuteen tuomittu mies oli keskiviikkona yhä tavoittamatta kymmenistä vihjeistä huolimatta. Poliisin mukaan vihjeet ovat tulleet pääosin Itä-Suomesta ja Pohjois-Karjalasta, mutta ilmoitetut havainnot eivät ole tuoreita.

-Vihjeet ovat olleet jopa viikon, puolitoista vanhoja, ja ne ovat olleet epämääräisiä. Tuoreille jäljille pitäisi päästä, ja kuumia vihjeitä kaivataan, sanoi ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisista.

Viisikymppinen, kontiolahtelainen Pekka Seppänen ilmoitettiin tiistaina etsintäkuulutetuksi, kun poliisi ei tavoittanut häntä käräjätuomion jälkeen.

Pohjolainen kehotti vinkkaamaan mahdollisista havainnoista jatkossakin matalalla kynnyksellä.

-Ei kannata miettiä vihjeen painoarvoa ja merkitystä. Me seulomme ja katsomme ne sitten.

Seppänen tuomittiin 14,5 vuoden vankeuteen kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi hän sai tuomion heitteillepanosta, pahoinpitelystä, parituksesta ja alkoholirikoksesta.

Mies hukutti oikeuden mukaan toisen tapetuista kesämökkinsä matalaan rantaveteen Polvijärvellä. Toisessa tapauksessa mies kuoli nopeasti veneen kaatumisen jälkeen Polvijärvellä.  

"Ei voimassa olevaa passia"

Rikoskomisario Kimmo Wetterstrand katkoi keskiviikkona siipiä huhuilta, joiden mukaan Seppänen olisi paennut tuomiotaan ulkomaille.

– Tänään on varmistettu, että hänellä ei ole voimassa olevaa passia. Ruotsia lukuun ottamatta hänen olisi kohtuullisen haastavaa päästä ulkomaille, Wetterstrand sanoi tänään.

Wetterstrandin mukaan ei ole myöskään mitään syytä pelätä, että Seppänen olisi erityisen vaarallinen.

– Perusteluna on ensiksi se, että hovioikeus katsoi, että hän voi vapaalta vastata syytteisiin. Toiseksi poliisin oma työturvallisuustieto on, että hän ei ole aiemmin ollut poliisia kohtaan aggressiivinen tai väkivaltainen. Ei ole syytä olettaa, että hän olisi tällaiseksi tuomion jälkeen muuttunut.

Poliisi julkaisi miehen kuvan eilen. Koska tuoreet vihjeet puuttuvat, poliisi ei ole voinut tehdä miehen löytämiseksi esimerkiksi kotietsintöjä muualle kuin miehen omaan osoitteeseen.

Etsinnät jatkuvat muun poliisitoiminnan ohella. Poliisi kertoo seuraavan kerran tiedottavansa asiasta, kun Seppänen löydetään.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.