Mainos

Seinäjokelaisen miehen epäillään tuoneen maahan yli kahdeksan kiloa amfetamiinia – lisäksi kotietsinnässä takavarikoitiin laiton pistooli ja dopingaineita

Poliisi otti marraskuussa Kokkolassa kiinni miehen, jonka auton takakontista löytyi neljä kiloa amfetamiinia. Miehen epäillään hankkineen Ruotsin kautta kaikkiaan yli kahdeksan kiloa amfetamiinia, kertoo poliisi.

Seinäjokelainen 22-vuotias mies jäi poliisin haaviin Kokkolassa kyydissään neljä kiloa amfetamiinia. Mies oli kiinni jäädessä juuri palaamassa Torniosta huumausaineiden hakumatkalta. Hänen seuranaan oli 20- ja 21-vuotiaat kauhajokelaiset naiset.

Seurueen autosta takavarikoitiin neljä kiloa amfetamiinia.

Yhteensä kahdeksan kiloa amfetamiinia 

Pohjanmaan poliisilaitos on selvittänyt huumausaineiden maahantuontia vuoden 2018 aikana. Esitutkinnassa on selvinnyt, että Vaasassa ja sittemmin Seinäjoella asunut 22-vuotias mies on hankkinut Ruotsista Tornion kautta amfetamiinia vuoden 2018 aikana kaikkiaan seitsemän kertaa.

Poliisi epäilee miehen hankkineen kaikkiaan yli kahdeksan kiloa amfetamiinia. Amfetamiini on myyty ja välitetty edelleen Pohjanmaan alueelle ja muualle Suomeen.

Osa maahantuodusta amfetamiinista on mennyt miehen 22-vuotiaalle Kauhavalaiselle tekijäkumppanille edelleen myytäväksi.

Myös muita epäiltyjä

Asian vuoksi on ollut vangittuna seitsemän henkilöä. Poliisin mukaan osa on edelleen vangittuna. Lisäksi muutamia henkilöitä on ollut pidätettynä. 

Rikoskokonaisuudessa on tutkittu lisäksi muun muassa törkeää rahanpesua ja rekisterimerkintärikoksia.

Lisäksi 22-vuotiaan Seinäjoella asuvan päätekijän hallusta takavarikoitiin kotietsinnällä laiton pistooli, anastettua omaisuutta, dopingaineita sekä pienempiä määriä erilaisia huumausaineita.

Asia siirtyy lähiaikoina syyteharkintaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja