Poliisi nappasi TeknoJeesuksen: 18-vuotiasta nuorukaista epäillään mittavasta huumekaupasta Tor-verkossa

Poliisi epäilee useita henkilöitä Tor-verkossa tapahtuneesta huumekaupasta Etelä-Suomessa. Päätekijäksi epäilty 18-vuotias käytti Itä-Uudenmaan poliisin mukaan verkon pimeillä kauppapaikoilla nimimerkkiä TeknoJeesus.

Törkeästä huumausainerikoksesta tai avunannosta epäiltynä on yhteensä kahdeksan henkilöä. Heistä kolme on tällä hetkellä tutkintavankeudessa. Aiemmin vangittuna oli myös neljäs henkilö, mutta hänet on sittemmin vapautettu.

Poliisin mukaan vyyhdin pääepäiltyinä on kaksi nuorukaista. Heistä nuoremman, eli 18-vuotiaan epäillään olleen yksi Tor-verkon kauppapaikkojen aktiivisimmista huumekauppiaista. Mies on poliisin mukaan käyttänyt nimimerkkiä TeknoJeesus.

Toinen pääepäilty on 21-vuotias. Myös muut epäillyt ovat nuorehkoja. Poliisin mukaan epäiltyjen nuori ikä ei tule yllätyksenä.

– Tor-verkkoon pääsy on helpompaa tälle nörttisukupolvelle, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisista toteaa. 

– Tällaisetkin sivut löytyvät, kun nuoresta asti hakataan konetta ja osataan käyttää sitä siihen malliin, hän jatkaa.

Valmiiksi pakatut lähetykset

Nimimerkki TeknoJeesus on poliisin mukaan ollut aktiivinen Tor-verkossa vuodesta 2017 alkaen. 18-vuotiaan miehen epäillään käyttäneen nimimerkkiä kuitenkin vasta viime kesästä lähtien.

Rikoskomisario Jämsä pitää mahdollisena, että 18-vuotias on ostanut nimimerkin käyttöönsä. Poliisin tiedossa ei ole, kuka nimimerkin takana on aiemmin toiminut. 

Elokuussa poliisi teki miehen asuntoon kotietsinnän, jonka yhteydessä takavarikoitiin muun muassa amfetamiinia, ekstaasia ja kokaiinia. Asunnosta löytyi poliisin mukaan myös 77 valmiiksi pakattua huumelähetystä, joihin oli liimattu asiakkaiden osoitetarrat.

Lisäksi asunnosta löytyi poliisin mukaan käsiase sekä noin 22 000 euroa käteistä.

Neljä kiloa amfetamiinia, tuhansia "ekstaaseja"

Poliisi epäilee, että sen jälkeen, kun 18-vuotias otettiin kiinni ja vangittiin, 21-vuotias mies jatkoi huumeiden myymistä yhdessä muiden henkilöiden kanssa. Viimeiset epäillyt napattiin marraskuussa, poliisi kertoo.

Poliisi kertoo takavarikoineensa esitutkinnan aikana muun muassa yli 4 kiloa amfetamiinia, noin 60 grammaa kokaiinia, 80 grammaa metamfetamiinia sekä noin 3000 kappaletta ekstaasitabletteja ja noin 1,3 kiloa kristallimaista ekstaasia.

Huumeita on takavarikoitu 18-vuotiaan pääepäillyn asunnosta sekä maastokätköistä ja muiden epäiltyjen hallusta.

Poliisin arvion mukaan huumeita on myyty ainakin 160 000 euron edestä.

Juttu on siirtynyt syyteharkintaan.  

Juttua päivitetty 4.1.2019 klo 9.14: Täydennetty tutkinnanjohtajan kommenteilla ja täsmennetty poliisin tiedotteessa käytettyä ilmaisua "3000 kappaletta ekstaaseja".

Lue myös:

    Uusimmat