Seikkailupeleistään tunnettu pelitalo irtisanoi lähes kaikki työntekijänsä – odotetut pelit jäävät julkaisematta

Telltale Games on tunnettu etenkin The Walking Dead -maailmaan perustuvasta pelisarjasta, jonka viimeisen osan toinen jakso julkaistiin juuri lopettamistiedon tultua julki.

Tarinankerronnallisia innovaatioita kehittäneen seikkailupelivalmistaja Telltale Gamesin talousvaikeudet ovat päättyneet siihen, että pelitalo sulkee pitkälti ovensa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Uskomattoman raskas vuosi"

Yhtiön toimitusjohtaja Pete Hawley tiedotti perjantaina sosiaalisessa mediassa, että mediassa levinneet huhut olivat totta: yhtiö on irtisanonut 200 työntekijäänsä, ja jäljelle jääneet 25 työntekijää niin sanotusti valmistautuvat sammuttamaan valot.

– Tämä on ollut uskomattoman raskas vuosi, sillä olemme yrittäneet ohjata yritystä uuteen suuntaan. Valitettavasti meillä loppui aika kesken. Olemme julkaisseet tänä vuonna parhaita pelejämme ja saaneet niistä runsaasti positiivista palautetta, mutta se ei ole näkynyt myyntiluvuissa, Hawley kirjoitti tiedotteessa.

Julkaistaanko kahta puuttuvaa jaksoa?

Telltale Games on tunnettu seikkailupeleistä, jotka ovat kuin pelattavia elokuvia tai tv-sarjoja, joita pelataan jaksoittain ja kausittain.

Yhtiön tunnetuin peli on ollut The Walking Dead -maailmaan sijoittuva pelisarja, jonka viimeinen "kausi" eli neljäs peli julkaistiin tänä syksynä, ja sen toinen jakso tänään tiistaina.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Moni pelin ostanut on ollut huolissaan siitä, julkaistaanko pelin kahta puuttuvaa jaksoa enää lainkaan. Yhtiö tiedotti tiistaiaamuyönä Suomen aikaa, että The Walking Dead: Final Season -pelin viimeiset jaksot pyritään saamaan ostajien käsiin jollain tavalla, mutta "mitään ei voi luvata". 

Odotettu jatko-osa on peruttu

Monet pelitalon ja genren fanit odottivat jatko-osaa suositulle, vuonna 2013 julkaistulle The Wolf Among Us -pelille. Telltale Games ilmoitti aiemmin tänä vuonna siirtävänsä pelin julkaisua ensi vuoden alkuun ongelmien takia. Nyt yhtiö tiedotti, että peli on peruutettujen tuotantojen listalla.

Telltale Games on tehnyt myös Game of Thrones- ja Batman-maailmoihin sijoittuvia pelejä. Myös Telltalen Game of Thrones -pelisarja jää kesken.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja