Seepran ja aasin rakkauden hedelmä ihastuttaa söpöydellään – hybridivauva yllätti omistajan

Olet ehkä kuullut muulista – hevosen ja aasin lajiristeymästä. Harvinaisempi hybridi on seepran ja aasin risteytys, jollainen on nyt syntynyt Isossa-Britanniassa.

Metro UK kertoo Zippy-nimisestä seepran ja aasin yhdistelmästä. Harvinainen risteytys elää Lounais-Englannissa sijaitsevalla maatilalla.

Zippyn äiti on 6-vuotias seepra, Ziggy, ja isä 4-vuotias aasi, Rag. Rag oli pitänyt raidallista neitoa ilmeisen viehättävänä ja tehnyt lemmekkään aloitteen.

Eläimellisen flirtin seurauksena syntyi Zippy. Zippyn jalat ovat raidalliset, kuten seepralla, mutta ylävartalo on varsin aasimainen.

Englanniksi seepran ja aasin risteytystä kutsutaan leikkisästi nimellä ”zonkey”. Sana on yhdistelmä seepraa ja aasia tarkoittavista sanoista ”zebra” ja ”donkey”.

Suomeksi risteytyksen voisi nimetä samalla logiikalla vaikkapa ”seepraasiksi”. Aasin ja seepran risteytyksen virallinen nimi on kuitenkin sebroidi.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Zippy yllätti omistajan

Sekalaisen seurueen omistaja, Kristine Turner, ei edes tiennyt seepransa olevan raskaana.

– Ziggy on aina ollut hiukan pulska, joten en huomannut hänen kasvavan yhtään isommaksi. Se oli täydellinen yllätys, Turner kertoo.

Asia paljastui maatilan pitäjälle eräänä päivänä, kun hän katsoi ulos ikkunasta ja näki pienen varsan istumassa pihamaalla.

– Se oli täydellinen shokki.

Kristine sanoo, ettei millään tavalla yllyttänyt seepraa ja aasia parittelemaan keskenään.

Videolla esittäytyy Sumu, Suomen suosituin aasi. Artikkeli jatkuu videon alla.

Suomen suosituin aasi - Sumu Sireeni 6:36

Yllätysvauva sai rakastavan perheen

Yllätysvauva on joka tapauksessa otettu perheeseen hyvin. Persoonallisen näköinen ja vahvaluonteinen Ziggy on seepraäitinsä rakastamana ja emäntänsä paijaama. Aasi-isä ei juurikaan jälkeläisensä kasvatukseen osallistu.

Zippy on tiettävästi Iso Britannian toinen ”seepraasi”. Toinen seepran ja aasin rakkauden hedelmä, Zambi, elää Englannin länsirannikolla sijaitsevalla rahoitusalueella.

Lähde: Metro UK 

Lue myös:

    Uusimmat