Sebastien Ogierin valinta ei tuonutkaan pelättyä tulosta: "Voi olla hyvä juttu"

Sébastien Ogierilta vahva vihjaus omasta tulevaisuudestaan rallin MM-sarjassa 2:55
Sébastien Ogierilta vahva vihjaus omasta tulevaisuudestaan rallin MM-sarjassa.

Toyotan Sebastien Ogier ajoi vahvan ensimmäisen varsinaisen ajopäivän Kreikan MM-rallissa ja taistelee rallin voitosta.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ogier lähtee kohti lauantaita toiselta sijalta. Hän on jäänyt rallia johtavasta Hyundain Thierry Neuvillesta vain 2,8 sekuntia.

– Ei ollenkaan hassumpaa. Aika pitkä päivä. Pätkät menivät aika hyvin, sanoisin. Olemme lähellä kärkeä, ja se on se, missä tietysti haluammekin olla: taistelemassa voitosta, Ogier kertoi päivän päätteeksi.

Huomenna lauantaina Kreikassa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja näillä pätkillä saatetaan nähdä myös jo rallin ratkaisu.

– Se (huominen) on iso osa tätä viikonloppua. Se osa tästä viikonlopusta, missä eroja voidaan tehdä. Pitkiä ja rajuja pätkiä. Tietysti meidän pitää vain jatkaa vain näin ja tuloksista on vielä turhan aikaista puhua. Huomisesta tulee iso päivä, Ogier ennakoi.

Olosuhteet olivat ajoittain todella rajut, mutta tiet kuivuivat odotettua nopeammin. Kalle Rovanperä joutui auraamaan tietä ja menetti siinä tietysti paljon aikaa.

– Odotimme, että edellä ajavat eivät kärsisi ihan niin paljoa, mutta se kuivui odotettua nopeammin. Tietysti he kärsivät nytkin aika paljon avatessaan tietä. Olimme keskellä pakkaa ja se ei ollut ollenkaan hullumpi paikka, Ogier sanaili.

Ogier valitsi alleen kovat renkaat, sillä hän odotti teiden olevan vieläkin kuivempia. Se ei ollut nopein mahdollinen vaihtoehto.

– Kovat renkaat eivät olleet se paras mahdollinen vaihtoehto, mutta emme kuitenkaan menettäneet ihan niin paljoa aikaa kuin pelkäsimme. Se voi olla hyvä juttu koko viikonloppua ajatellen, sillä pelkäsimme menettävämme enemmän aikaa, Ogier sanoi.

Kalle Rovanperä joutui auraamaan perjantain toisen puolikkaan – "Rengastaktiikka tosi erilainen kuin Hyundailla" 2:35
Kalle Rovanperä joutui auraamaan perjantain toisen puolikkaan – "Rengastaktiikka tosi erilainen kuin Hyundailla."

Lauantai alkaa Kreikassa Pavlianin erikoiskokeella, millä on mittaa yli 24 kilometriä ja jatkuu sitten lähes 30 kilometriä pitkällä Karoutesin erikoiskokeella. Aamun pitkillä pätkillä saatetaan nähdä jo koko rallin kannalta isoja ratkaisuja.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat