Kalle Rovanperä hätkähti päävastustajan tekemisistä – "En tiedä onnistuimmeko siinä niin hyvin"

Kalle Rovanperä joutui auraamaan perjantain toisen puolikkaan – "Rengastaktiikka tosi erilainen kuin Hyundailla" 2:35
Kalle Rovanperä joutui auraamaan perjantain toisen puolikkaan – "Rengastaktiikka tosi erilainen kuin Hyundailla."

Rengastaktiikka ja auraajan rooli nousivat Toyotan Kalle Rovanperän osalta isoiksi tekijöiksi Kreikan MM-rallissa perjantaina. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.
To: Testi-ek klo 10 ja EK1 klo 20.45 alkaen
Pe: EK:t 2-9 klo 9.50 alkaen
La: EK:t 10-18 klo 9.50 alkaen
Su: EK:t 19-22 klo 8.50 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Suomalaistähden lähtöpaikka MM-sarjan johtajana tiedettiin haastavaksi, ja se oli sitä varsinkin perjantain toisella puolikkaalla. 

Pääkuvan video: Miten Rovanperä kommentoi rooliaan auraajana haastavassa perjantaissa? Suomalaistähti näki päivän kaksijakoisena tästä vinkkelistä. Entä voittotaisto – miten Rovanperä näkee sen?

Päivän viimeisillä ja pisimmillä pätkillä, erikoiskokeilla viisi ja kuusi, esille nousi myös rengastaktiikka. Hyundain Thierry Neuville ja Esapekka Lappi luottivat tässä Toyotaa enemmän pehmeisiin kumeihin. 

– Tosi erilainen rengastaktiikka kuin esimerkiksi Hyundailla oli. Niillä näytti kestävän ne softit yllättävän hyvin. Ainakin ennen vikaa pätkää ne olivat ihan ajettavat renkaat. Kovaahan ne ajoivat tuon viimeisenkin pätkän vielä, Rovanperä kommentoi MTV Urheilulle. 

– En tiedä onnistuimmeko me siinä sitten niin hyvin. Varmaan sama määrä ollaan käytetty renkaita, ja ehkä olisi vähän kovempaa nuo pari viimeistä voinut ajaa, jos olisimme käyttäneet softia enemmän. Se on aina vähän semmoista, Rovanperä pyöritteli. 

Suomalaiskuski ei ollut täysin varma muiden kuskien rengastilanteista perjantain jälkeen. Se on varmaa, että pehmeät renkaat ratkaisevat pelin. 

– Yksikin jos on enemmän, niin se on jo iso etu. Pehmeät renkaat ovat niin kortilla loppukisasta.

Perjantain jälkeen kisan kärjessä on Neuville ennen Toyotan Sebastien Ogieria (+2,8 sekuntia) ja Rovanperää (+25,5). Lauantaina ajetaan kuusi erikoiskoetta.  

Jäähdytinongelma käynnisti ikävän oravanpyörän Esapekka Lapille – "Meni pasmat sekaisin" 3:46
Jäähdytinongelma käynnisti ikävän oravanpyörän Esapekka Lapille – "Meni pasmat sekaisin."

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat