Sebastien Ogierin huikea putki päätökseen – "En kadu mitään"

Katalonian MM-ralli päättyi Ott Tänakin mestaruusjuhliin 1:49
Videolla Ott Tänakin MM-rallin mestaruusjuhlat.

Citroen-kuljettaja Sebastien Ogierin unelma seitsemännestä perättäisestä rallin maailmanmestaruudesta meni murskaksi viime viikonloppuna.

Ogierin olisi pitänyt pystyä lyömään Toyota-kuljettaja Ott Tänak Katalonian MM-rallissa, jotta mestaruustaiston ratkaisu olisi venynyt kauden päättävään Australian ralliin. Ogierin osalta Katalonian osakilpailu meni pilalle heti avauspäivänä, kun hänen autoonsa iski hydrauliikkavika.

Ogier jäi kilpailussa lopulta kahdeksanneksi. Tänak ajoi toiseksi ja kuittasi uransa ensimmäisen mestaruuden.

– Tunnen Ottin erittäin hyvin ja olen onnellinen hänen puolestaan. Meillä oli vaikea kilpailu, mutta tämä päättyi loogisella tavalla, Ogier viittasi Tänakin mestaruuteen.

– Ott ansaitsi mestaruuden enemmän kuin kukaan muu. Häneltä löytyi vauhtia ja hän teki muita vähemmän virheitä. Siinä on enemmän kuin riittävästi, jos on nopea ja tekee vähän virheitä, Ogier tiivisti entisen tallikaverinsa vahvuudet tällä kaudella.

Tänak lopetti Ogierin ja ranskalaisten huikean putken rallin MM-sarjassa. Ogier ja Sebastien Loeb olivat tuoneet Ranskalle 15 perättäistä maailmanmestaruutta.

– Ranskalaisten dominointi oli kestänyt jo pitkään ja voimme olla ylpeitä siitä. Mutta sen ei ollut tarkoitus päättyä vielä. En kuitenkaan kadu mitään. Yritin parhaani koko kauden ajan, mutta se ei vain riittänyt, Ogier sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat