Sebastien Ogier paljasti huiman paluunsa jälkeen: En ollut varma, pääsenkö maaliin

Sebastien Ogier näytti sunnuntaina päättyneessä Monte Carlon MM-rallissa, miksi hän on lajin kuusinkertainen maailmanmestari.

Ogier voitti legendaarisen Monten jo kuudetta kertaa peräjälkeen. Kolme ensimmäistä ykköstilaa tuli Volkswagenilla, kaksi seuraavaa Fordilla ja nyt viimeisin Citroenilla.

Ogier siirtyi täksi kaudeksi ranskalaistiimi Citroenille, jossa hänen uransa aikoinaan alkoi.

– En odottanut voittavani ensimmäistä kilpailuani palattuani Citroenille. Saimme koko paketin kuntoon. Koko tiimi voi olla ylpeä, sillä he tekivät loistavaa työtä ja he ovat tehneet kaikkensa sen eteen, että olemme sopeutuneet mahdollisimmin hyvin ja nopeasti tiimiin, Ogier kiitteli.

MM-kauden avausrallista kehkeytyi huikea trilleri Ogierin ja Hyundain Thierry Neuvillen välille. Ogier oli lopulta haastajaansa vahvempi 2,2 sekunnin erolla.

– Annoimme aivan kaikkemme viikonlopun aikana. Taistelu oli todella raju. Kaikki tietävät, että Monte on minun rallini – juuri tämän kilpailun haluan voittaa kaikista eniten, Ogier hehkutti.

Ogierilla riitti jännitettävää kalustonsa suhteen rallin päätöspäivänä. Citroen C3 kesti lopulta maaliin saakka, kaasuviasta huolimatta.

– Tunteet heittelehtivät puolelta toiselle, koska autossa oli ongelma tänään. En ollut varma edes siitä, pääsenkö maaliin. En tiennyt, pettääkö sensori lopulta vai ei. Mutta pääsimme loppuun saakka. Kuusi voittoa putkeen Montessa, voimme olla ylpeitä siitä, Ogier huokaisi.

Lue myös:

    Uusimmat