Sebastien Ogierilla selitys varaslähdölleen: "Taisin hämääntyä siitä" – mestari pani heti pisteen spekulaatiolle

Sebastien Ogierin varmalta näyttänyt voitto Monte Carlon MM-rallissa kääntyi kahdella viimeisellä erikoiskokeella kakkossijaksi Sebastien Loebin takana

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Toyota-kuski Ogierin johtoasema oli 24,6 sekuntia ennen toiseksi viimeistä etappia. 

Sitten iski yllättävä rengasrikko, minkä turvin M-Sportin konkarikuski Loeb nousi johtoon 9,5 sekunnin erolla.

– Voin pitää pääni pystyssä, sillä en olisi voinut tehdä mitään toisin. Välttelin sitä tien reunaa ensimmäisellä kerralla, mutta toisella kerralla se oli mahdotonta, sillä muut olivat ajaneet siitä, tiellä oli paljon mutaa ja seurasin vain muiden linjaa, Ogier kommentoi MTV Urheilulle tilannetta, jossa hänen oikea eturenkaansa puhkesi. 

Päätöspätkällä hän otti varaslähdön startissa, mikä poiki kymmenen sekunnin aikasakon. Ogier järjesti hurjan kirin, ja ilman sanktiota hän olisi hävinnyt Loebille vain 0,5 sekuntia. 

– Ainoa häiriötekijä oli se, että kaksi sekuntia ennen starttia moottoriäänet ja moottorin kierrokset laskivat, aivan kuin moottori menettäisi tehoja. Taisin hämääntyä siitä hieman ja vapautin kytkintä hieman, minkä seurauksena liikuin vähän. Lähdin kunnolla liikkeelle ajallaan, mutta liikuin hieman liian aikaisin. Niin säännöt menevät: jos ylittää viivan liian aikaisin, saa rangaistuksen, Ogier tunnusti.  

– Ehkä näin oli parempi, sillä muuten olisin hävinnyt vain 0,5 sekuntia, eikä se olisi ollut niin kiva juttu, ranskalainen nauroi. 

Kun yhdeksänkertainen maailmanmestari Loeb ja MM-tittelin kahdeksan kertaa voittanut Ogier hallitsivat kauden avausviikonloppua, spekulaatiot veteraanien lisävastuista alkaneella kaudella saivat tuulta alleen. Molemmat ovat linjanneet ajavansa vain vajaan MM-sarjan. 

Muuttuuko Ogierin suunnitelma?

– Ei, se ei muutu. Suunnitelma pysyy ennallaan, puolustava mestari linjasi. 

Lue myös:

    Uusimmat