Sébastien Ogier selvisi rajusta läheltä piti -tilanteesta – riskitaktiikka oli käydä ranskalaiselle kalliiksi

Sébastien Ogierilla hurja läheltä piti -tilanne – ranskalaismestarilla kävi hillitön tuuri 2:12
Sébastien Ogierilla hurja läheltä piti -tilanne – ranskalaismestarilla kävi hillitön tuuri

Toyotan Sébastien Ogier saa kiittää onneaan, että selvitti läpi Sardinian MM-rallin lauantaiaamun.

Perjantain jälkeen rallia 4,5 sekunnin erolla Hyundain Ott Tänakiin johtanut Ogier lähti lauantain ensimmäiselle lenkille muista poikkevalla, varsin riskialttiilla rengastaktiikalla. Kun kaikki muut ottivat mukaan kuusi rengasta, Ogierilla niitä oli yksi vähemmän.

Ja se ainoa vararengas hajosi kaiken lisäksi heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella. Tämän jälkeen selvitettävänä oli kolme pätkää ja noin 70 ek-kilometriä – käytännössä ilman vararengasta.

– Yritimme korjata asiaa, mutta en ole sataprosenttisen varma, pystymmekö enää käyttämään sitä rengasta. Se on sääli, koska mitään ihmeellistä ei tapahtunut. Olin ajolinjalla, enkä tuntenut mitään. Vanne on vääntynyt hieman sisäänpäin, ja rengas vuotaa, Ogier kuvasi tapahtunutta päivän toisen ek:n maalissa.

Kahdeksankertainen maailmanmestari osoitti kokemuksen voiman, ja selvitti kuin selvittikin aamun läpi – tosin se oli äärimmäisen pienestä kiinni.

Aamun viimeisen ek:n loppupuolella hän kolhi autonsa vasenta takakulmaa pahasti, ja tämä rikkoi myös renkaan. Tappiota rallia johtavalle Hyundain Ott Tänakille tuli viimeisillä 2,5 kilometrillä 2,8 sekuntia, ja Ogier on kokonaistilanteessa nyt 3,5 sekunnin päässä virolaisesta.

Ogierin tilanteen voit katsoa jutun pääkuvana olevalta videolta, jossa myös Ogierin kommentit ja kuvaa hajonneesta takarenkaasta kahdeksannen ek:n maalissa.

Dramaattinen käänne voittotaisteluun! Sébastien Ogierin riskitaktiikka kostautui heti alkuun 1:47
Dramaattinen käänne voittotaisteluun! Sébastien Ogierilla rengasrikko heti aamun avaus-ek:lla

 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat