Tämä Thierry Neuvillen ulosajo puhalsi rallin MM-taistelun uuteen uskoon – tallikaverilta poikkeuksellinen reaktio

Massiivinen käänne rallin maailmanmestaruustaisteluun – Thierry Neuville ajoi ulos: "Siellä lepää kaukana puskassa!" 1:04
Massiivinen käänne rallin maailmanmestaruustaisteluun – Thierry Neuville ajoi ulos: "Siellä lepää kaukana puskassa!"

Rallin MM-sarjan mestaruustaisteluun tuli täysin uutta puhtia Sardinian rallin kahdeksannella erikoiskokeella, kun alkukautta hallinnut Hyundain Thierry Neuville sortui todennäköisesti erittäin kalliiksi käyvään ajovirheeseen.

Neuville ajoi ulos lauantaiaamun viimeisellä erikoiskokeella erittäin tukevalta kolmossijalta. Matkaa eteen- ja taaksepäin oli ennen kyseistä pätkää yli puoli minuuttia.

Silti Neuville oli kahdeksannella ek:lla 14 kilometrin väliajassa 1,5 sekuntia edellä rallissa toisena olevaa Toyotan Sébastien Ogieria ja 2,5 sekuntia edellä kärjessä ajanutta tallikaveriaan Ott Tänakia.

Seuraavaa, 16 kilometrissä odottanutta väliaikaa Neuvillelle ei enää kirjattu, sillä hän lipsautti oikealle kääntyvässä mutkassa auton ulos tieltä ja jäi jumiin niin, että ralli päättyi tältä erää siihen.

Ulosajo on katsottavissa jutun pääkuvana olevalta videolta.

– Tämä on pahimman mahdollisen luokan virhe, mitä pystyy tekemään. Se ei tule liikkumaan siitä. Se on keskeytys, MTV Urheilun asiantuntija Jonne Halttunen tiivisti.

Neuville matkasi Sardiniaan 24 pisteen MM-johdossa. Sarjassa toisena oleva Toyotan Elfyn Evans oli kuitenkin seitsemän ek:n jälkeen vasta kuudentena, yli minuutin päässä Neuvillesta. 31 pisteen päässä oleva Tänak puolestaan olisi seitsemännen ek:n jälkeisillä tuloksilla kutistanut Neuvillen johtoa lauantain päätteeksi vain viidellä pisteellä.

Silti Neuville päätti hyökätä ja heitti siis lauantailta hukkaan vähintään 13 pistettä. Keskeytyksen myötä Neuvillen on lisäksi erittäin vaikea kerätä lisäpisteitä sunnuntailta, kun hän joutuu erittäin suurella todennäköisyydellä taas auraamaan tietä muille.

Kuvaavaa on, että Neuvillen perässä ajanut, kaiken kokenut tallikaveri Dani Sordo oli ek-maalissa ihmeissään belgialaisen tekemisistä.

– Näin Thierryn, ja olin todella pettynyt. Helvetin v***u. En tiedä, miksi pitää ottaa noin paljon riskejä. Vaikea pätkä. Thierryn ulosajon jälkeen mietin aivan liikaa. Olin surullinen.

Neuvillen ulosajo tullee maksamaan myös Hyundaille. Ennen keskeytystä lauantaipisteet olivat menossa Hyundaille 31–25, mutta keskeytyksen jälkeisillä sijoituksilla pisteet ovat menossa Toyotan kanssa tasan 28–28.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat