Sebastian Vettelin mystinen etusiiven "räjähtämisen" syy selvisi: "Ajattelin, että se ei olisi niin paha"

Formula ykkösten Ferrarin Sebastian Vettelin Bahrainin GP meni pipariksi, kun hänen etusiipensä pamahti irti kesken suoran. Nyt syy "räjähdykseen" on selvinnyt, kertoo Racefans-sivusto.

Vettel paljasti etusiiven irtoamisen syyksi vasemman takarenkaan kuoriutuminen. Saksalaisen auton renkaat vahingoittuivat, kun hän yritti estää Lewis Hamiltonin ohitusta. Vettel pyörähti tilanteessa, joka teki vahinkoa renkaisiin.

– Pyörähdin, mutta ajattelin, että se ei olisi niin paha. Vasen takarengas kuitenkin kuoriutui tilanteessa, Vettel kertoi.

– Pirelli kuulemma vieläkin etsii, missä loppuosa renkaasta on. Sen takia minulla oli paljon värähdyksiä, jotka aiheuttivat suoralla etusiiven irtoamisen, Vettel sanoi.

Rengasvalmistaja Pirellin edustaja vahvisti, että rengas kuoriutui, jonka lisäksi hän puhkaisi toisen renkaansa.

– Vettel pyörähti kovassa vauhdissa, joka aiheutti isot tasaiset kohdat kaikkiin renkaisiin sekä väristykset, jotka olivat niin voimakkaita irrottaakseen etusiiven. Vasen takarengas joutui suurimman paineen kohteeksi ja tämä aiheutti kuoriutumisen.  Oikea eturengas oli ainoa, joka puhkesi tapahtuneen takia, edustaja sanoo.

Pirelli kertoi myös, että kaikki tapahtunut johtui korkeassa nopeudessa tapahtuneesta pyörähdykestä, eikä renkaissa ollut mitään vikaa ennen sitä.

Formula ykkösten seuraava osakilpailu ajetaan 14. huhtikuuta Kiinassa.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat