Sebastian Vetteliltä herrasmiehen elkeitä Valtteri Bottakselle: ”Pilasin hänen kisansa ja pyysin sitä anteeksi"

Ferrarin Sebastian Vettel otti Ranskan F1-kisan alussa tapahtuneen peräänajon täysin omaan piikkiinsä. Hän kertoi kisan jälkeen käyneensä jo pahoittelemassa asiaa Valtteri Bottakselle.

Kolmannesta lähtöruudusta liikkeelle lähtenyt Vettel yritti päästä eturivin vallanneiden Mercedes-kuskien ohi, muttei löytänyt tilaa Lewis Hamiltonin ja Bottaksen takana.

Lopulta Vettel myöhästyi ykkösmutkan jarrutuksessaan ja osui Bottaksen perään. Kumpikin putosi kärkitaistelusta ja joutui palaamaan varikolle heti seuraavalla kierroksella. Lopulta Vettel sijoittui viidenneksi ja Bottas vasta seitsemänneksi.

– Lähtöni oli liian hyvä, joten jäin jumiin. Tietysti matka ykkösmutkaan ei ole niin pitkä, ja muuten olisin voinut yrittää sisäpuolelta (ohi), Vettel kertasi lähtöä C Morelle.

– Ulkoreunan autot pääsivät menemään imussa, ja minä olin jumissa enkä päässyt vasemmalta enkä oikealta. Yritin päästä siitä pois, mutta pitoa ei ollut lainkaan, ja osuin valitettavasti Valtteriin.

– Se on sääli ensinnäkin hänen kannaltaan, koska hänellä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, ja hän puolusti hyvin kakkossijaansa. Pilasin hänen kisansa ja pyysin sitä jo anteeksi, Vettel pahoitteli.

Lue myös:

    Uusimmat