Sebastian Vettel paljastaa: F1-miljardööri oli ratkaiseva tekijä Aston Martin -siirron taustalla – "Kyse oli ajattelutavasta"

2:41
Sebastian Vettelin Aston Martin -sopimuksesta uutisoitiin kuukausi sitten ajetun Toscanan GP:n alla.

Sebastian Vettelin kuusivuotista taivalta Ferrarilla on jäljellä enää seitsemän GP:n verran. Aston Martin -talliin, joka tunnetaan vielä tällä kaudella Racing Pointina, siirtyvä saksalainen kertoo F1:n Beyond The Grid -podcastissa siirtonsa taustoista.

Kun podcastia juontava Tom Clarkson kysyi Vetteliltä, mikä Aston Martinin F1-projektissa sai tämän vakuuttumaan, ensimmäinen vastaus oli paljonpuhuva.

– Lawrence, Vettel sanoi muun muassa Crash.netin mukaan.

Tällä Vettel viittaa tallin omistavaan kanadalaismiljardööriin Lawrence Strolliin, joka on tehnyt paitsi taloudellisilla satsauksillaan myös lausunnoillaan selväksi sen, ettei hänen johtamansa talli ole F1:ssä vain osallistumassa. Sama viesti näkyy menneen perille myös Vettelin suuntaan.

Toki kasvavaan talliin liittymiseen oli muitakin syitä, ja niitä oli paljon.

– Oli helppo hyväksyä tallin kilpailukyky ja muut urheilulliset asiat: missä talli on tällä hetkellä ja missä se saattaisi olla tulevaisuudessa – potentiaali. Mutta enemmänkin kyse oli ajattelutavasta sekä halusta tehdä jotain ja tehdä se kunnolla, luoda jotain yhdessä.

Aston Martin ja muut pienemmät tallit pääsevät ensi vuodesta alkaen kilpailemaan suurten tallien kanssa likimain samansuuruisilla pelimerkeillä. Kaikki tallit joutuvat historiallisen kulukaton vuoksi pyörittämään toimintojaan 145 miljoonalla dollarilla, tosin esimerkiksi kuljettajien ja eniten tienaavien insinöörien palkat eivät sisälly tähän summaan.

Kaudella 2022 F1-sarjassa otetaan käyttöön uuden sukupolven autot.

– Tämä kuulostaa hauskalta projektilta, joltain sellaiselta, missä halusin olla mukana. Tilanne on hyvin erilainen kuin Ferrarilla. Eteen tulee monia asioita, jotka tallissa tehdään ensimmäisen kerran. Edessä oleva matka on uskomaton haaste koko tallille. Toivon, että voin vaikuttaa moniin asioihin ja tehdä hyviä asioita niin autossa kuin sen ulkopuolella, Vettel sanoo.

Vettel korvaa tulevassa tallissaan meksikolaisen Sergio Pérezin, jonka viime vuonna solmima, vuoteen 2022 ulottuva sopimus purettiin muutama viikko sitten. Vettelin tallikaverina ajaa Lawrence Strollin poika Lance Stroll.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja