Sebastian Vettel ampui kovilla Imolan F1-tapahtumista – "Ei kovin ammattimaista"

Sebastian Vettel kritisoi Kansainvälisen autoliiton FIA:n rangaistustoimia Imolassa viime viikonloppuna ajetun F1-kilpailun jälkeen. 

Aston Martinia edustava Vettel sai kisan aikana 10 sekunnin aikarangaistuksen. Syy oli se, ettei talli onnistunut asentamaan kisarenkaita Vettelin autoon ajoissa ennen starttia. Tämä on tehtävä viimeistään viisi minuuttia ennen lähtöä, mutta mekaanikot joutuivat paiskimaan hommia saksalaiskuskin auton jarrujen kimpussa. 

Vaikka rikkomus oli tiedossa jo ennen starttia, Vettelin rangaistuksesta ilmoitettiin vasta 22. kierroksella. 

– Uskon, että meillä olisi voinut olla parempi kisa, jos FIA olisi ollut paremmin hereillä. Rikoimme sääntöä ja saimme sen takia rangaistuksen, mutta he saivat ilmoitetuksi siitä vasta paljon myöhemmin. Siinä vaiheessa rangaistus maksoi meille enemmän kuin se olisi maksanut aikaisemmassa vaiheessa kisaa, Vettel kommentoi Autosportin mukaan.  

– Se ei ole kovin ammattimaista. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

F1-kilpailujohtaja Michael Masin mukaan prosessissa tai sen kestossa ei ollut varsinaisesti mitään poikkeuksellista. 

– Kun tuomaristo sai tiedon teknisen delegaation raportista, he tutkivat sääntöjä, vahvistivat todisteet ja päättivät rangaistuksesta, Masi perusteli. 

Vettelin kausi on käynnistynyt mollivoittoisesti, sillä hänen sarakkeessaan on kaksi 15. sijaa. Tallitoveri Lance Stroll on ajanut viisi MM-pistettä. 

Lue myös:

    Uusimmat