Mainos

Sebastian Tynkkynen ei aio jatkaa perussuomalaisten nuorten johdossa

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kertoo MTV Uutisille jättävänsä tehtävän tämän kauden jälkeen.

– En ole hakemassa enää kolmatta kautta puolueen nuorisotyön johtajana. Nyt kun kausi päättyy joulukuussa, niin sen jälkeen etsimme järjestölle uuden puheenjohtajan. Valinta tehdään syyskokouksessa marraskuussa.

Tynkkysen mukaan päätöksen taustalla ei ole linjaristiriitoja esimerkiksi puolueen johdon kanssa.

– Nyt kun Fixitiä (kansalaisaloite, joka vaatii äänestyksen järjestämistä Suomen EU-jäsenyydestä) ollaan puuhattu, niin itse asiassa meidän puheenjohtaja on sekä täällä että ulkomailla väläytellyt sitä vaihtoehtoa, että siitä voisi tulla perussuomalaisten vaaliteema vuoden 2019 vaaleissa. Myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi tätä samaa viestiä, eli linjaerot eivät liity asiaan millään tavalla.

Tynkkynen kokee saavuttaneensa itselleen asettamansa tavoitteet.

– Tullessani puheenjohtajaksi järjestö ei vielä osannut sanoa, että kannattaako se EU:ssa pysymistä vai ei. Yhtenä ensimmäisistä tehtävistäni asetin työryhmän, joka valmisteli uudet linjaukset. Niiden mukaan me olemme EU-vastainen, ei EU-kriittinen. Tätä viestiä on nyt onnistuttu vahvistamaan koko ajan enemmän ja enemmän, koska EU on kehittymässä liittovaltioksi.

Yhtenä tavoitteenaan Tynkkynen halusi tehdä perussuomalaisista nuorista Suomen vaikutusvaltaisimman nuorisojärjestön. Hän kokee onnistuneensa tehtävässä ja pitää ajankohtaa oikeana viestikapulan vaihtamiselle. Myöskään seuraajan löytämisestä ei pitäisi Tynkkysen mukaan muodostua ongelmaa.

– Meillä on loistavia ehdokkaita. Aiemmin meillä oli pulaa johtajista, koska nuorisojärjestö oli aika pieni. Nyt ollaan saatu hirveä määrä aktiivisia tyyppejä, jotka ovat jo kasvaneet jonkun vuoden tässä meidän toiminnassa ja ovat valmiita ottamaan vastuuta puheenjohtajana.

Tulevaisuudensuunnitelmiaan Tynkkynen ei suostu vielä paljastamaan.

– Muut kehittämistehtävät kutsuvat ja niistä kerron sitten kun sen aika on.

Katso koko SuomiAreenan ohjelma ja kaikki puhujat osoitteesta suomiareena.fi

Tiistain suorat verkkolähetykset: 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

1:30:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.