Mainos

PS:n Terho ja Meri lupaavat jatkaa maahanmuuttokriittisyyttä – kumpaakin kiinnostaa ministerisalkut

11:00

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaat Sampo Terho ja Leena Meri painottavat MTV3:n Huomenta Suomessa, että perussuomalaisten arvot säilyvät puheenjohtajasta riippumatta.

– Meillä on erittäin vahvat perusarvot. Arvot ovat meidän peruskalliomme, johon meidän ohjelmat rakentuvat riippumatta siitä kuka on puheenjohtaja, Terho toteaa.

Eilen perussuomalaisten puheenjohtajakisaan ilmoittautunut Sampo Terho aikoo jatkaa maahanmuuttokriittisellä linjalla.

– Itse olen nähnyt koko poliittisen urani alusta saakka, että Suomen maahanmuuttopolitiikka tarvitsee muutosta. Tällä vaalikaudella sitä muutosta on myös tapahtunut.

Kansanedustaja Leena Meri toteaa, että hän on valmis vielä terävöittämään maahanmuuttokriittisyyttään.

– Itse olen sitä mieltä, että tätä pitäisi vielä vähän terävöittää. Meillä on tiettyjä tavoitteita, joita ei olla vielä saatu läpi. Esimerkiksi hallituksen maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa kotoutusrahan etsiminen, miten me saisimme siitä toisenlaisen järjestelmän? Se kaatui nyt perustuslakivaliokuntaan. Sitten perheenyhdistämistä pitäisi tiukentaa.

– Olemme aina kertoneet avoimesti, että haluamme näihin asioihin ratkaisuja.

Tullessaan valituksi, Terho haluaa jonkun keskeisistä ministerinsalkuista. Muuten hän ei ota kantaa siihen, mikä salkku on keskeinen.

Leena Meri taas kertoo olevansa puheenjohtajana avoin ja rohkea.

– Haluan kuunnella meidän jäseniämme ja kannattajakuntaamme. Hallituspohjasta, kompromisseista ja taloudesta johtuen on jouduttu antamaan joistakin asioista periksi ja hieman unohdettu pienituloisen asia. Se ei näy riittävästi. Toinen, mistä tulee palautetta on maahanmuutto.

Leena Meriä kiinnostaa oikeusministerin pesti. Hän on ammatiltaan varatuomari ja hän korostaa, että keskusteluun pitää nostaa ministereiden nykyinen työmäärä, kun esimerkiksi työ- ja oikeusministerinä toimii vain yksi henkilö, Jari Lindström.

– Jarilla on ihan järkyttävä työmäärä. Hän hoitaa työministerin työtä äärimmäisen hyvin. Sama juttu kuin Kimmo Tiilikaisella, (joka jakaa ympäristö- ja maatalousministerin salkun, toim. huom.), niin mielestäni siinä ei alun perinkään ollut mitään järkeä. Pitää olla ihmisen kokoinen työmäärä. Ainakin osaamisen puolesta olisin siihen pätevä, mutta muut sitten ratkaisevat sen, olenko pätevä puheenjohtajaksi.

Terhon ja Merin lisäksi perussuomalaisten puheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet Oulun perussuomalaisten taloudenhoitaja Raimo Rautiola, Satakunnan perussuomalaisten hallituksen jäsen Riku Nevanpää ja puolueen nuorisojärjestöä Keski-Suomessa johtava Teemu Torssonen. Jussi Halla-aho kertoo päätöksestään kisaan lähdöstä tällä viikolla. Myös kansanedustaja Ville Tavio on kertonut harkitsevansa ehdokkuutta. 

Katso koko keskustelu artikkelin yläpuolelta. Keskustelussa puhuttiin myös Jussi Halla-ahon mahdollisesta ehdokkuudesta puheenjohtajaksi.

Juttua korjattu klo 15:04: Tavio ei ole vielä ilmoittautunut puheenjohtajakisaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.