Sebastian Ahon tähdittämälle Carolinalle huipputärkeä voitto NHL:n playoff-jahdissa

Carolina Hurricanes oli 2-1-jatkoaikavoitolla Montreal Canadiensista vahvempi suomalaispelaajia vilisseessä NHL-ottelussa, jossa jaossa oli arvokkaita pisteitä kevään pudotuspelipaikkoja silmällä pitäen.

Andrei Svetshnikovin jatkoaikamaalilla kaksi pistettä kotikaukalostaan napannut Hurricanes kasvatti itäisen konferenssin viimeisillä playoff-paikoilla nyt kolmen pisteen eron Montrealiin.

Ottelun kaikki kuusi suomalaispelaajaa jäivät ilman pisteitä. Carolinan Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen pääsivät kolmannessa erässä molemmat yrittämään tasoitusmaalia läpiajosta, mutta Montreal-vahti Carey Price venyi kummankin kohdalla torjuntaan.

Lopulta Trevor van Riemsdyk toi isännät tasoihin reilut kuusi minuuttia ennen loppua.

Teräväiselle sattui ottelun avausmaalissa lipsahdus, kun Montrealin Nate Thompson karvasi häneltä kiekon lavasta omalla alueella, ja Paul Byron pääsi tuikkaamaan 1-0-osuman ensimmäisen erän loppupuolella.

Philadelphia Flyersin 1-3-tappio Washington Capitalsille tiesi sillekin jo liki varmaa pudotuspelihaaveiden kariutumista, joten Carolinan ja Montrealin ainoaksi uhkaajaksi playoff-viivan alapuolella jää Columbus Blue Jackets, joka on nyt viisi pistettä Hurricanesia ja kaksi Canadiensia perässä.

Viimeksi kaudella 2008–09 NHL:n pudotuspeleissä mukana ollut Carolina voi vielä kivuta ylemmäskin. Metropoli-divisioonan kärjessä Washington, New York Islanders, Pittsburgh Penguins ja Carolina ovat kaikki viiden pisteen sisällä, kun pelejä joukkueilla on jäljellä kuudesta seitsemään.

Lue myös:

    Uusimmat