NHL-kierrokselta isoja vihjeitä Leijonien kannalta – tähtinimi vahvasti tarjolla MM-kotikisoihin

Kun NHL:n runkosarjaa on jäljellä enää muutama kierros, pudotuspelitaistelu käy tulikuumana. Suomalaisittain kiinnostavat kuitenkin myös Leijonien mahdolliset NHL-avut MM-kotikisoihin. Näiden kannalta käytiin kaksi huippukiinnostavaa kamppailua Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä.  

Florida Panthersin kippari Aleksander Barkov hankki tililleen kaksi syöttöpistettä joukkueensa ottaessa 4–2-vierasvoiton Washington Capitalsista. Barkov oli syöttämässä seuransa ensimmäistä sekä viimeistä maalia, jonka laukoi Sam Reinhart tyhjään maaliin.

Barkovin, Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen edustama Panthers on nyt itäisen konferenssin pudostuspelipaikalla, mutta takana haastavaan Pittsburghiin eroa on vain yksi piste, kun otteluja on jäljellä kaksi. 

Kolmikosta jokainen on Leijonien MM-joukkueen kannalta erittäin kiinnostava pelaaja. 

Predators pulassa

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros torjui 36 kertaa, mutta tästä huolimatta Winnipeg Jets kaatoi vieraat 2–0.

Tämä hankaloitti Predatorsin asemaa länsilohkossa. Sen ero viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävään Jetsiin on nyt kolme pistettä. Joukkueilla on jäljellä kolme ottelua. 

Nashvillessa pelaa NHL:n eliittivahdin Saroksen lisäksi myös suomalaistorjuja Kevin Lankinen, Leijonien MM-sankari keväältä 2019. Lisäksi hyökkäyspäässä viilettää Juuso Pärssinen. Varsinkin Saros olisi maukas vahvistus Leijonille.  

NHL:n runkosarja päättyy 14. huhtikuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat