Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolinalle takaisku playoff-taistelussa – "Emme saa apua muilta"

Jääkiekon NHL:n suomalaistähtien Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen edustamalla Carolina Hurricanesilla oli maanantain vastaisen yön kierroksella mahdollisuus nousta tasapisteisiin Pittsburgh Penguinsin kanssa, mutta Pittsburgh vei voiton keskinäisessä ottelussa maalein 3–1.

Pittsburgh venytti etumatkansa Carolinaan neljään pisteeseen, kun kummallakin joukkueella on jäljellä kolme runkosarjaottelua.

–  Pelaajat ymmärtävät, kuinka kovat panokset ovat ja kuinka tärkeä tämä peli oli meille ja Carolinalle. Mielestäni pelaajat tekivät hienoa työtä. Carolina heitti paljon kiekkoja maalille. Annan pelaajille paljon tunnustusta, heidän sitoutumisensa oli kovalla tasolla, Pittsburghin päävalmentaja Mike Sullivan kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Carolinan Aho ja Teräväinen jäivät pisteittä ja kirjauttivat plus-miinuslukeman –1. Pittsburghin suomalaispakki Olli Määtän plus-miinussarakkeeseen jäi +1.

"Emme saa apua muilta"

Carolina putosi sarjassa yhden sijan alaspäin, kun Columbus nollasi omassa ottelussaan Buffalon 4–0. Venäläismaalivahti Sergei Bobrovski venyi kiekon tielle 38 kertaa ja pohjusti arvokkaan voiton. Columbus on kerännyt 94 pistettä, ja sillä on kolme vähemmän kuin Torontolla ja Pittsburghilla. Carolinalla on 93 pistettä ja niukasti pudotuspeliviivan alapuolella olevalla Montrealilla 92 pistettä.

–  Emme saa apua muilta. Meidän täytyy voittaa ottelumme, kantaa huolta omista hommistamme ja unohtaa muut joukkueet, Carolinan päävalmentaja Rod Brind'Amour kertoi seuran verkkosivuilla.

Carolina jahtaa ensimmäistä pudotuspelipaikkaansa vuoden 2009 jälkeen. Myös sen päävastustajilla Columbuksella ja Montrealilla on jäljellä kolme runkosarjaottelua.

Länsilohkossa Arizona nuiji Minnesotan pudotuspelihaaveet lähes olemattomiin 4–0-voitolla. Arizona nousi pisteen päähän Coloradosta, joka on länsilohkon viimeisellä pudotuspelipaikalla.

Calgary varmisti länsilohkon runkosarjan piikkipaikan 5–3-voitolla San Josesta. Joonas Donskoi nappasi syöttöpisteen San Josen avausmaaliin.

Lue myös:

    Uusimmat