Sebastian Ahon tähdittämä seura sanoi "ei" NHL:n radikaalille uudistukselle – tästä oli kyse

Jääkiekkoliiga NHL on tekemässä hiljalleen paluuta koronaviruspandemian luoman tauon jäljiltä. Paluu tavalla, jota ei ole ennen nähty. NHL:ssä on tarkoitus pelata 24 joukkueen pudotuspelit. Kaksi seuraa vastusti hanketta.

Toinen vastustajista oli Tampa Bay Lightning, jonka suurin huolenaihe liittyi uudistuksen rakenteeseen.

24 joukkueen pudotuspeleissä ensimmäinen kierros olisi niin sanottu ”play-in round”, jossa vastakkain olisivat läntisen ja itäisen konferenssin sijoilla 5-12 olevat joukkueet. Näiden ottelusarjojen voittajat kohtaisivat toisella kierroksella sijoilla 1-4 olleet joukkueet.

Lightningin kohdalla uudistus tarkoittaisi sitä, että se saisi toisella kierroksella vastaansa voittajan parista Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens.

Toinen ”ei” -äänen antanut joukkue oli Carolina Hurricanes, jonka riveistä löytyy muun muassa suomalainen supertähti Sebastian Aho.

Asia paljastui, kun Hurricanesin NHL-pelaajayhdistyksen vastuuhenkilö Jordan Martinook kertoi seuransa kannasta toimittajille.

– Kyse ei ollut siitä, ettemmekö haluaisi jatkaa pelejä. Kyse oli siitä, että malli ei palvele meitä. Meistä tuntui siltä, että olisimme voineet nousta ylemmäs taulukossa, Martinook sanoi muun muassa The Athleticin mukaan.

Keskeytyshetkellä Hurricanes oli NHL:n itäisessä konferenssissa villi kortti -paikalla. Samalla se oli kolmen ottelun voittoputkessa ja vahvassa vireessä.

– Tämä formaatti ei hirveästi palvele niitä joukkueita, jotka ovat sijoilla 5-8. Se vain jarruttaa heitä. Toki, tästä on hyötyä sijoilla 9-12 olleille, Martinook jatkoi.

Hurricanesin kohdalla nykymalli tietää sitä, että sen noin 80% pudotuspelimahdollisuudet vaihtuivat siihen, että se kohtaa ensimmäisellä kierroksella New York Rangersin. Tällä kaudella Rangers on vienyt joukkueiden keskinäiset kohtaamiset nimiinsä voitoin 4-0.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella käytössä on paras viidestä -systeemi.

NHL:ssä ei ole koskaan pelattu 24 joukkueen pudotuspelejä. Sarjassa on käytetty jo ptikään mallia, jossa pudotuspeleihin osallistuu yhteensä 16 joukkuetta.

Tänään maanantaina NHL ja pelaajayhdistys NHLPA kertoivat niin sanottuun toiseen vaiheeseen siirtymisestä. NHL-pelaajat saavat nyt harjoitella maksimissaan kuuden hengen ryhmissä seurojen virallisissa harjoituskeskuksissa.

Toisen vaiheen jälkeen luvassa ovat harjoitusleirit ja pelitapahtumiin paluu, mikäli vain olosuhteet mahdollistavat aikeet.

NHL on ollut tauolla maaliskuun puolesta välistä lähtien. Tuolloin koronaviruspandemia alkoi jyllätä voimakkaana Pohjois-Amerikassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja