NHL tekee paluuta koronatauolta, nyt luvassa ”seuraava vaihe” – sääntörikkeillä rajut seuraukset

Jääkiekkoliiga NHL on tekemässä hiljalleen paluuta tositoimiin koronatauon jäljiltä. NHL ja pelaajayhdistys NHLPA lähettivät seuroille ohjeet niin sanotusta toisesta vaiheesta.

Vapaaehtoisessa toisessa vaiheessa seurojen harjoituskeskuksissa saa olla yhtä aikaa maksimissaan kuusi pelaajaa. Heidän on pidettävä turvavälejä, minkä lisäksi jääharjoituksissa on voimassa kontaktikielto.

Ennen tätä pelaajille tehdään koronatesti. Seurojen on myös tarkkailtava pelaajien lämpötilaa ja mahdollisia oireita päivittäin, harjoittelun yhteydessä.

Ohjeistuksen mukaan kanadalaisiin seuroihin palaavien henkilöiden on oltava 14 päivää karanteenissa, ennen kuin he saavat osallistua joukkueen järjestämiin harjoituksiin. Tämä koskee muun muassa Winnipeg Jetsin Patrik Lainetta, joka oleskelee tällä hetkellä Suomessa.

NHL kertoi myös sääntörikkomuksista aiheutuvista seuraamuksista. Mikäli joku seura rikkoo ohjeistuksia, seura saattaa menettää varausvuoroja tai pahimmillaan osallistumisoikeutensa loppukauden peleihin.

NHL:n ja NHLPA:n mukaan toinen vaihe on tarkoitus aloittaa kesäkuun alussa. Tämän jälkeen ohjelmassa on harjoitusleiri ja itse pelien aloittaminen.

NHL keskeytti pelinsä maaliskuun puolessa välissä, kun koronaviruspandemia alkoi jyllätä Pohjois-Amerikassa. Keskeytyshetkellä NHL:n runkosarjaa oli pelaamatta noin 10 kierrosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja