NHL:n loppukauden aikataulusta uutta tietoa – päätöksellä vaikutuksia myös MM-kisoihin

0:45
Mikko Rantasen edustama Colorado Avalanche on yksi NHL:n kovimmista mestarisuosikeista.

Jääkiekon NHL ei pysty vieläkään kertomaan sarjan pudotuspelien alkamisajankohtaa. NHL joutui rukkaamaan suunnitelmiaan uusiksi sen jälkeen, kun runkosarjan loppua piti venyttää toukokuun 8. päivästä eteenpäin reilulla viikolla. Sarjan verkkosivujen mukaan runkosarja päättyisi 16. toukokuuta paikallista aikaa.

Viimeisin muutos johtui siitä, että Vancouver Canucksin otteluita piti lykätä myöhemmäksi joukkueen vaikean koronavirustilanteen vuoksi. Tartuntoja voi ilmetä vielä muissakin joukkueissa, joten uudet muutokset sarjaohjelmaan ovat mahdollisia.

NHL:n mukaan Canucks palaa tositoimiin ensi perjantaina, jos joukkueen terveystilanne mahdollistaa sen. Joukkue on ollut pelitauolla 24. maaliskuuta lähtien, ja siltä on siirretty kaikkiaan kahdeksan ottelua. 

Vaikeasta tilanteesta huolimatta NHL pyrkii peluuttamaan jokaisella joukkueella 56 runkosarjaottelua. Sarja ei ole ainakaan vielä siirtymässä esimerkiksi Suomen liigasta tuttuun järjestelmään, jossa joukkueet pannaan järjestykseen ottelukohtaisen pistekeskiarvon mukaan.

Pohjoinen muita myöhemmin pudotuspeleihin?

Vancouver pelaa pohjoisessa divisioonassa, jossa on pelkästään kanadalaisia joukkueita. Yhdysvaltojen puolella majaansa pitävistä joukkueista viimeinen lopettaa runkosarjansa jo 11. toukokuuta, joten yhdysvaltalaisjoukkueet saavat ennen pudotuspelien alkamista enemmän lepopäiviä kuin kanadalaisjoukkueet.

Sarja pyrkii tekemään pudotuspelilähtökohdista mahdollisimman tasapuoliset.

– On mahdollista, että itäinen, keskinen ja läntinen divisioona aloittavat pudotuspelinsä muutamaa päivää aiemmin kuin pohjoinen divisioona, sarjan tiedotteessa kaavailtiin muutamaa lepopäivää kanadalaisjoukkueille.

Alun perin pudotuspelien piti alkaa jo 11. toukokuuta. Pudotuspelien kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan oman divisioonan joukkueiden kesken.

NHL-kauden viivästymisen myötä pelaajavahvistusten saaminen MM-kilpailuihin vaikuttaa entistä epätodennäköisemmältä. MM-kilpailut järjestetään Latviassa 21. toukokuuta–6. kesäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja