Sebastian Aho, Patrik Laine ja…? Leijonien johto, MTV Urheilu ja C More nimesivät NHL:n suurimpia suomalaisonnistujia

10:58
Videolla C Moren Urheilusuora käy läpi NHL:n tämän kauden suomalaisonnistujia.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pelit ovat tällä hetkellä pysähdyksissä maailmalla leviävän koronaviruksen takia. Se, että jatketaanko kautta, on täysi kysymysmerkki. Mutta ketkä ovat olleet NHL:n suurimpia suomalaisonnistujia tähän mennessä? C Moren Urheilusuorassa pureuduttiin aiheeseen kolmen eri valintakomitean toimesta.

Keskeytyshetkellä NHL:n runkosarjaa oli ehditty pelata keskiarvoisesti noin 70 kierrosta. Tällä hetkellä kauden jatko näyttää enemmän kuin epävarmalta, sillä koronavirus on lähtenyt leviämään voimakkaasti ympäri Pohjois-Amerikkaa.

Kauden keskeyttäminen onkin nyt merkittävä vaihtoehto.

Mutta ketkä ovat olleet tämän NHL-kauden suurimpia suomalaisonnistujia?

Asiaa pyöriteltiin niin A-maajoukkueen eli Leijonien johtoportaassa, C Moren studiotiimin kuin myös MTV Urheilun verkkotoimituksen parissa.

Leijonien johto nosti esille kauden suurimpia onnistujia. C Moren studiotiimi ja MTV Urheilun verkkotoimitus rakensivat kasaan omat versiot NHL:n tämän kauden suomalaistähdistöketjusta.

C Moren kentälliseen mahtuivat hyökkääjistä Colorado Avalanchen Mikko Rantanen, Carolina Hurricanesin Seabstian Aho ja Winnipeg Jetsin Patrik Laine.

– Syksyllä oli puhetta siitä, että millainen Sebastian Ahon kaudesta tulee, kun alku oli niin nuhainen. Sanoin, että ollaan nyt ihan rauhassa. Hän oli tänä vuonna meidän paras pelaaja, C Moren jääkiekkoasiantuntija Karri Kivi kävi läpi.

Kivi nosti esille myös Florida Panthersin Aleksander Barkovin nimen.

Puolustajista valintojen kohteina olivat Dallas Starsin Miro Heiskanen ja Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen. C Moren tähdistökentällisen maalivahtivalinta oli puolestaan Boston Bruinsin Tuukka Rask.

MTV Urheilun verkkotoimituksen valinnoissa oli yksi eriävyys. Hyökkäyksen puolella Ahon ja Laineen rinnalta paikan otti Carolina Hurricanesin toinen suomalaistähti Teuvo Teräväinen.

– Teräväinen on pelannut kolme erinomaista kautta perätysten. Hän ei ole välttämättä aina isoimmissa otsikoissa, mutta hän on äärimmäisen arvokas pelaaja. Hän piti Carolinaa pystyssä silloin kun Aholla oli menossa hieman kuivempi kausi, C Moren kanavilta tuttu selostaja Antero Mertaranta kävi läpi valintoja.

Juttu jatkuu kuvan alapuolella.

Puolustuksesta löytyivät samaan tapaan Heiskanen ja Ristolainen. Maalin suulla ilmiselvä valinta oli Bruinsin supertähti Rask.

– Ihan yksi NHL:n parhaita maalivahteja, Mertaranta sanoo, perusteluihin viitaten.

Jalosen ja Lehtisen nostot

Leijonien johtoryhmästä GM Jere Lehtinen ja päävalmentaja Jukka Jalonen nimesivät tähdistökentän sijaan tämän kauden onnistujia ja nousevia nimiä.

Lehtinen ja Jalonen nostivat esille hyökkääjistä Teräväisen, Montreal Canadiensin Joel Armian ja Dallas Starsin Roope Hintzin.

– Teräväinen pelaa uransa parasta jääkiekkoa. Hän kannatteli Carolinaa kauden alussa. Joel Armia on noussut pitkän kaavan kautta odotettuihin ja tiedettyihin mittoihin. Roope Hintzin potentiaali on tullut esille nyt myös NHL-kaukaloissa – äärimmäisen luisteluvoimainen keskushyökkääjä, Leijonien johdon perusteluissa käytiin läpi.

Puolustukseen Leijonien johto nosti esille Starsin Heiskasen lisäksi Buffalo Sabresin Henri Jokiharjun.

Suomalaismaalivahdeista Jalonen ja Lehtinen jakoivat kehuja Nashville Predatorsin Juuse Sarokselle.

– Hän nosti Nashvillen pudotuspelitaisteluun mukaan. Hän on iso osa joukkueen tulevaisuutta, perustelut kuuluivat.

Lisää aiheesta jutun yläreunan videolla, jossa mukana on myös ex-NHL-tähti Olli Jokisen ajatuksia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja