Sebastian Aho ja Carolina aimo liekeissä – suomalaiset pistivät ratkaisuhetkillä soimaan

Carolina Hurricanes on voittanut jääkiekon NHL:ssä Sebastian Ahon jatkoaikamaalilla Los Angeles Kingsin. Carolina voitti kotiottelun lopulta maalein 5–4. Carolinalle voitto oli jo kuudes peräkkäinen.

Carolina aloitti ottelun johtoasemista, sillä se avasi koko ottelun maalisaldon, ja toiseen erään mentiin tilanteesta 1–0. Los Angeles teki kuitenkin neljä maalia toisessa erässä ja johti tylysti 1–4 kolmanteen erään mennessä.

Carolina kiri viimeisen erän alusta asti. Lopulta Teuvo Teräväinen tasoitti ylivoimalla lukemiin 4–4 kolmannen erän loppupuoliskolla ja vei pelin jatkoajalle.

Aho ratkaisi ottelun ylivoimamaalilla, kun jatkoaikaa oli jäljellä 54 sekuntia.

Aho on nyt tehnyt viidessä peräkkäisessä pelissä yhteensä kahdeksan maalia.

Suomalaisista tehopisteille pääsi myös Jesperi Kotkaniemi, jolle kirjattiin syöttö Carolinan 2–4-maalista. Maalivahti Antti Raanta oli vaihtopenkillä.

Los Angelesin puolella Rasmus Kupari ei päässyt tehopisteille.

Korpisalo torjui 30 kertaa, mutta häviö tuli

Jatkoajalle mentiin myös Columbuksessa, missä kotijoukkue Blue Jackets lopulta hävisi Washington Capitalsille 3–4. Ottelu ratkesi vain 26 sekuntia jatkoajan alkamisen jälkeen Jevgeni Kuznetsovin maalilla.

Columbuksen riveissä Patrik Laine sai syöttöpisteen joukkueensa ensimmäisestä maalista, ja maalia vahtinut Joonas Korpisalo torjui 30 kertaa.

Columbukselle häviö oli kolmas putkeen.

Toisaalla Ottawa Senators otti vierasvoiton Montreal Canadiensista 4–5. Myös Montrealissa oltiin lähellä mennä jatkoajalle, sillä Ottawan Brady Tkachukin ratkaisumaali onnistui reilu minuutti ennen kolmannen erän päättymistä.

Montrealin suomalaishyökkääjä Jesse Ylönen ei kirjannut tehopisteitä.

Juttua päivitetty 1.2. klo 15:18. Poistettu virheellinen maininta Teuvo Teräväisen pisteputkesta.