Roope Hintz tempaisi hattutempun, mutta sekään ei riittänyt – Dallas taipui voittolaukauksilla

Jääkiekon NHL:ssä Minnesota Wild vei voiton Dallas Starsista voittolaukauskilpailussa. Ottelun loppulukemiksi nakuteltiin lopulta 6–5.

Dallas Starsin Roope Hintz oli joukkueensa tähtipelaaja ja urakoi tehot 3+1. Hattutemppu oli suomalaishyökkääjän NHL-uran toinen.

Minnesota teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä, mutta Hintz tasoitti tilanteen toisessa erässä. Tämän jälkeen Minnesotan maalihanat avautuivat toden teolla, ja joukkue ehti ottelun kolmannen erän alussa jo 5–1-johtoon.

Hintzin toisen maalin jälkeen Dallas sai pelistä kiinni, ja kolmas erä päättyi tasalukemiin 5–5. Myös Starsin puolustaja Esa Lindell kartutti pistetiliään hankkimalla syöttöpisteen.

Kaksi Hintzin osumista syntyi päätöserässä. Juttu jatkuu tviittien jälkeen.

Maalittoman jatkoajan jälkeen Hintz asteli jäälle Dallasin kolmantena pelaajana voittolaukauskilpailussa. Hän kuitenkin epäonnistui yrityksessään, joten Minnesota vei pisteet kotiin onnistuttuaan jokaisella yrityksellään.

Winnipeg Jets taltutti ankat – Detroitin Määtälle tehoja

Winnipeg Jets kaatoi kotikaukalossaan Anaheim Ducksin numeroin 5–2.

Saku Mäenalanen laukoi Jetsin avausmaalin ottelun toisessa erässä. Kolmannessa erässä hän hankki vielä tehopisteen syöttämällä Morgan Barronin tekemän maalin.

Ohiossa Columbus hävisi Detroit Red Wingsille kotikaukalossaan 4–2. Detroit onnistui näin lopettamaan kolme peliä kestäneen tappioputkensa.

Joukkueen suomalaisista Olli Määttä sai syöttöpisteen Austin Czarnikin iskemästä ottelun avausmaalista sekä kolmannen erän viimeisen maalin syötöstä Andrew Coppille. Detroitin maalilla Ville Husso onnistui 32 torjunnassa.

Columbuksen maalilla Joonas Korpisalo torjui 31 kertaa. Patrik Laine oli kentällä reilut 21 minuuttia mutta jäi pisteittä.

Buffalo Sabres vei voiton San Jose Sharksista luvuin 6–3. Buffalon Henri Jokiharjulle merkittiin syöttöpiste Jeff Skinnerin 3–2-maalista. Kotivoittoa pääsi juhlimaan myös Buffalon maalissa 26 kertaa torjunut Ukko-Pekka Luukkonen.

Viikonlopun viimeisessä pelissä New York Islanders voitti kotonaan Chicago Blackhawksin 3–0.

Alapuolella Saku Mäenalasen osuma Anaheimia vastaan.