Ylänurkka helähti: Aleksander Barkovin näppärä rankkaritemppu ratkaisi voiton – Carolinan suomalaistrio pisteillä murskajaisissa

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers otti vierasvoiton Ottawa Senatorsista voittolaukauskisan jälkeen maalein 3–4.

Ratkaisijaksi nousi Floridan suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov.

Ottelun kolmanteen erään tultaessa Ottawa johti maalein 3–2. Erän kolmanneksi viimeisellä minuutilla Barkovin rannelaukaus siniviivalta upposi kuitenkin helponnäköisesti maskin takaa torjumaan joutuneen Anton Forsbergin selän taa.

Katso Barkovin kauden 28:s osuma alapuolelta.

Maalittoman jatkoajan jälkeen voittolaukauskisan ainoasta osumasta vastasi niin ikään Barkov.

Katso alapuolelta Barkovin ratkaiseva rangaistuslaukaus.

Barkovin joukkuetoveria Eetu Luostarista nähtiin jäällä noin 16 minuutin ajan.

Minnesota Wild otti 3–2-kotivoiton jatkoajalla Patrik Laineen Columbus Blue Jacketsista. Laine merkittiin syöttäjäksi joukkueensa toiseen maaliin.

Teräväiselle kaksi syöttöpistettä, Kotkaniemelle ja Aholle yksi

Carolina Hurricanes kuritti vieraissa St. Louis Bluesia 2–7-voitollaan. Toisen erän kolmesta Carolinan maalista kaikkiin merkittiin suomalaissyöttäjä. Carolinan Teuvo Teräväiselle syöttöpisteitä kertyi kaksi, Sebastian Aholle ja Jesperi Kotkaniemelle yksi.

Ottelun molemmissa päissä nähdyistä suomalaisvahdeista pidemmän korren veti tällä kertaa kahdesti ohitettu Carolinan Antti Raanta, jolle torjuntoja kertyi 30. St. Louisin Ville Husso torjui 21 laukausta.

Washington Capitals voitti kotonaan New Jersey Devilsin kolmannen erän loppukirillään maalein 4–3. Kotijoukkueen kolmannesta maalista vastannut ja neljännen syöttänyt ruotsalaishyökkääjä Nicklas Bäckström sai tuhannennen NHL-pisteensä kuun alkupuolella. Ennen peliä juhlistettiin hänen pistesaavutustaan, johon on yltänyt alle sata jääkiekkoilijaa.

Suomalaisvahti Kevin Lankinen ei saanut torjuttua kolmatta perättäistä vierasvoittoa Chicago Blackhawksille. Lauantain puolella Suomen aikaa alkanut ottelu Vegas Golden Knightsia vastaan päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 5–4. Vegasin voitto-osuma syntyi, kun jatkoaikaa oli pelattu vähän päälle kaksi minuuttia.

Chicagon Lankinen torjui ottelussa 29 kertaa. Vegasin tolppien välissä torjunut Logan Thompson puolestaan pelasti 30 kiekkoa.

Keskiviikkona Lankinen otti ensimmäisen voittonsa liki kuukauteen torjumalla ottelussa Anaheim Ducksia vastaan 27 kertaa.