Patrik Laine ratkomassa NHL-trilleriä – Columbusta kannatteli sitä ennen yksi mies

Columbus Blue Jackets otti jääkiekon NHL:ssä kotikentällään voiton Carolina Hurricanesista luvuin 4–3. Ottelu ratkaistiin lopulta voittomaalikilpailussa, jossa nähtiin kaksi suomalaista maalintekijää.

Ottelun ensimmäinen erä sujui jäähyistä huolimatta vailla maaleja. Toisessa erässä Kirill Martshenko vei ensin isännät 2–0-johtoon ylivoimamaaleilla, kun Andrei Svetshnikov istui jäähyaitiossa ensin poikittaisesta ja sitten korkeasta mailasta.

Jäähyisä meno jatkui myös erän loppuun. Carolina latoi ennen vihellystä kolme maalia, joista kaksi tuli ylivoimalla. Max Paciorettyn 2–3-ylivoimamaalin toiseksi syöttäjäksi kirjattiin Carolinan Sebastian Aho, ja jäähyaitiossa istui tuolloin kampituksesta Columbuksen Patrik Laine.

Kolmannessa erässä Martshenko tasoitti pelin 3–3:een ja täydensi maalisaldonsa hattutempuksi. Nhl.comin mukaan kyseessä oli Martshenkon ensimmäinen hattutemppu NHL-ottelussa.

Myös voittomaalikisassa Martshenko sai kiekon häkkiin. Suomalaisista voittolaukausta pääsivät yrittämään Laine ja Carolinan Teuvo Teräväinen, joista kumpikin onnistui maalinteossa. Columbus viimeisteli voittomaalikilpailussa kolme osumaa ja Carolina kaksi.

Columbuksen maalia vahtineen Joonas Korpisalon torjuntaprosentti oli 92,9. Carolinan maalia vartioi Antti Raanta, ja hänen prosentikseen kirjattiin reilut 83,3.

Montreal Canadiens otti kotivoiton St. Louisista – Armia tasoitti kahdesti

Montreal Canadiens voitti St. Louis Bluesin lukemin 5–4. Kotikentällään pelanneen Montrealin kahdesta maalista vastasi suomalaishyökkääjä Joel Armia, jolle kirjattiin pisteet tasoituksista 1–1 ja 4–4.

Kummassakin Armian maalissa syöttäjiksi merkittiin Jake Evans ja Jevgeni Dadonov.

St. Louisin puolustaja Niko Mikkola oli jäällä noin 23 minuuttia.

Toronto Maple Leafsin ja Detroit Red Wingsin ottelu päättyi selkein luvuin 4–1 Toronton hyväksi. Detroitin ainokaisen teki Jake Walman, ja toisen syöttöpisteistä sai Olli Määttä. Detroitin maalivahti Ville Husso oli lepovuorossa.

Ottelussa Toronton Mitchell Marner kerrytti NHL-pistepottinsa yli 500 pisteeseen, kun hänelle merkittiin sekä maali että syöttöpiste. Nhl.com kertoo, että Marner on tehnyt seitsemällä NHL-kaudellaan 467 ottelussa yhteensä 153 maalia ja 348 syöttöä.

Seattle vei Ottawaa

Ottawa Senatorsin ja Seattle Krakenin välisessä ottelussa verkko heilui tiuhaan, ja loppuluvuiksi kirjattiin 4–8 seattlelaisten hyväksi. Viime kuussa Nashville Predatorsista Seattleen siirtynyt hyökkääjä Eeli Tolvanen oli jäällä noin 13 minuuttia mutta jäi pisteittä. Seattlen Joonas Donskoita ei kentällä nähty, sillä häntä vaivaa ylävartalovamma.

Buffalo Sabresin ja Minnesota Wildin kohtaamisessa varsinainen peliaika päättyi maalein 5–5, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Lopulta ottelu päättyi Buffalon voittoon, kun parikymmentä sekuntia ennen jatkoajan päättymistä ruotsalaishyökkääjä Victor Olofsson sai kiekon perille.

Ainoa kentällä nähty suomalainen oli Buffalon maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen. Joukkuetoveri Henri Jokiharju oli sivussa alavartalovamman vuoksi.