Sebastian Aho iski ensimmäisen NHL-pudotuspelimaalinsa: "Toivon, että sillä on suuri merkitys"

Millaisin suomalaisodotuksin NHL:n pudotuspeleihin? 2:48
Videolla Petteri Sihvosen NHL:n pudotuspelien analyysi.

Washington Capitals voitti Carolina Hurricanesin jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä ja siirtyi ensimmäisen kierroksen pudotuspelisarjassa 2–0-johtoon. Hallitseva mestari voitti kotikaukalossaan jatkoajalla 4–3.

Carolinan Sebastian Aho teki ottelussa NHL-uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin. Carolina oli ollut jo 0–2-tappioasemassa, mutta Ahon maalilla vierasjoukkue nousi tasoihin 2–2.

Aho päivysti maalin kulmalla, kun kiekko kimposi hänelle päätypleksin kautta. Suomalainen kauhoi kiekon nollakulmasta Braden Holtbyn selän taakse.

Maali päätti Ahon kuivan kauden, sillä hän onnistui maalinteossa viimeksi 9. maaliskuuta Nashvilleä vastaan. Maaliton putki ehti venyä 15 ottelun mittaiseksi.

–  Toivon, että sillä on suuri merkitys, Carolinan päävalmentaja Rod Brind'Amour kommentoi NHL.comin mukaan Ahon maalihanojen avautumista.

Brind'Amour harmitteli sitä, että Ahoa lukuun ottamatta joukkueen runkosarjan tehomiehet eivät ole vielä saaneet onnistumisia.

– Hänellä on yksi maali. Huippukaverimme eivät ole saaneet tehoja, heidän taas ovat. Minulla on hyvä tunne siitä, että kun nämä kaverit saavat pelin kulkemaan, kuten koko kauden ajan, meidän voittomahdollisuutemme paranevat.

Washington meni uudelleen johtoon kolmannessa erässä Tom Wilsonin maalilla. Jordan Staal kuitenkin toi Carolinan uudelleen tasoihin ylivoimalla viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

Carolina taipui lopulta jatkoajalla. Washingtonin voittomaalin teki ajassa 61.48 Brooks Orpik, joka sai syötön maalin takaa Jevgeni Kuznetsovilta ja laukoi ratkaisun.

Carolina pelaa pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa 10 vuoteen. Hurricanesin on nyt pakko löytää voittovire kotikentällään Raleighissa, jossa kaksi seuraavaa ottelua pelataan.