Seatin tykki Frankfurtin autonäyttelyyn: 300-heppainen maasto-Leon

Seat on tällä hetkellä paremmassa vauhdissa kuin miesmuistiin. Martorellin tehtaalta pukkaa ulos houkuttelevia ja hinnoiltaan kukkaroystävällisiä tuotteita, joissa on sama tekniikka mutta enemmän fiilistä kuin emomerkin tuotteissa. Tunteikkaat espanjalaiset ovat löytäneet tiukassa saksalaisessa ohjauksessa autojen tekemiseen juuri oikeanlaisen sävelen.

Frankfurtin autonäyttelyä edeltävässä VW-illassa Seat esitteli uusimman konseptiautonsa, eräänlaisen korotetun Leon SC Cupran. Cross-teema on tällä hetkellä muotia, ja tavallista Leon Cupraa 41 milliä korkeampi maavara ei ole etenkään Suomen heikkokuntoisilla teillä ja mökkipoluilla huono juttu. Auto näyttää myös kaksiovisena coupena poikkeuksellisen hätkähdyttävältä, joskin auton käytännöllisyys kärsii samalla melkoisesti.

Seat Leon Cross Sport -konseptin moottori on sama kaksilitrainen bensaturbo, josta esiteltiin juuri Cuprassa uusi 290 hv versio. Coupena auto voisi olla myös etuvetoinen, kun Leonin farmariversion X-Perience-versiot ovat aina nelivetoisia.

Konsepti näyttää niin valmiilta autolta, että se saattaa jopa päätyä tuotantoon. Tavallista hieman korkeammille autoille riittää tällä hetkellä kysyntää. Seatilla on toki kehitysputkessa myös ehta kompakti katumaasturi, joka tulee pohjautumaan samalle alustalle kuin Frankfurtissa juuri esitelty VW Tiguan. Sen esittelyvuoro on keväällä Geneven autonäyttelyssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja