Sean rakensi oman versionsa Disneylandin vuoristoradasta vanhempiensa takapihalle – katso lopputulos: "En usko, että hän tajusi, miten iso siitä tulisi"

Mies piti Disneylandista niin kovasti, että teetätti vanhempiensa kotipihalle vuoristoradan 1:07
Katso videolta, miltä Seanin versio Matterhorn-vuoristoradasta näyttää!

Yhdysvaltalainen perheenisä päätti rakentaa oman versionsa Disneylandin vuoristoradasta.

Kalifornialainen arkkitehtiopiskelija Sean LaRochelle halusi viihdyttää perhettään koronakaranteenin aikana ja keksi siihen varsin omaperäisen keinon: hän nimittäin rakensi kopion Disneyland-huvipuiston Matterhorn-vuoristoradasta vanhempiensa takapihalle. Aiheesta kertoo muun muassa CNN.

Idea syntyi koronakaranteenissa

Anaheimissa sijaitseva Disneyland on LaRochellen perheen suosikkihuvipuisto. Huvipuisto meni kiinni maaliskuun puolivälissä koronapandemian takia.

Seanilla on monia hyviä muistoja Matterhornista. Vuoristoradassa matkataan ikään kuin kelkalla Alpeilla samaan aikaan, kun lumimies yrittää saada matkaajat kiinni.

Sean, hänen vaimonsa ja heidän kolme lastaan olivat karanteenissa Seanin vanhempien ja sisarusten kanssa Kalifornian Napa Valleyssa, kun Sean päätti kokeilla rakentaa oman versionsa Matterhornista.

Viikko huvipuiston sulkemisen jälkeen Sean alkoi rakentaa mini-Matterhorniaan. Hän sai sen valmiiksi heinäkuussa. Vuoristorata rakennettiin hänen vanhempiensa takapihalle.

Sean kertoo CNN:lle, että hänen isänsä antoi idealle hyväksyntänsä. 

– En usko, että hän tajusi, miten iso siitä tulisi, mutta hän tuki ideaa.

Sean kertoo, että rakentamisessa oli apuna kaikkiaan 30 hänen ystäväänsä. Seanin veli osallistui rakentamiseen kaikkein eniten. Veljekset työstivät vuoristorataa päivätöidensä lisäksi.

Tarkka yksityiskohdista

Seanin Matterhorn-version kyydissä voi olla yksi matkustaja kerrallaan. Vuoristoradassa matkaaminen kestää 50 sekuntia.

Sean kertoo, että yritti parhaansa mukaan sisällyttää vuoristorataan kaikki alkuperäisen alppiteemaisen vuoristoradan yksityiskohdat. 121 metriä pitkän vuoristoradan varrella on Sveitsin lippuja, vesiputouksia ja vuoren sisällä lymyilee lumimies.

Tarkoitus on, että vuoristorata tuottaisi iloa vielä jonkin aikaa. Jossain vaiheessa he aikovat purkaa sen.

Lähteet: TMZ, CNN, East Bay Times

Lue myös:

    Uusimmat