"Se on todella herkkä aihe" – Nuorten Leijonien Antti Pennanen tuo nyt MM-kultajoukkueista tuttuja oppeja käyttöön

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen joukkuetta luotsaa Antti Pennanen, joka on ehtinyt maistaa menestystä monilla eri tasoilla. Pennanen tuo nyt kultajoukkueiden oppeja Nuorten Leijonien käyttöön – ailahtelevasti sujuneen avaustaiston jälkeen.

Suomen aikaan lauantain vastaisena yönä pelatussa Saksa-kamppailussa Nuorten Leijonien pelistä välittyi sekä hyvää että pahaa.

– Pelaajien työmoraali oli tapissa. Viisi maalia, se on hyvä asia (loppulukemat 5–3). Jokainen ketju loi maalipaikkoja, siihen voi olla tyytyväinen. Kiekonmenetykset olivat selkeä kehityskohde. Niihin meidän pitää pystyä kiinnittämään enemmän huomiota. Olimme kärsimättömiä ja huolimattomia kiekon kanssa. Vastustaja sai sitä kautta mahdollisuuksia ja pystyi kääntämään peliä, Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen kertasi taiston jälkeen.

Pennanen käytti TV5:lle antamassaan puheenvuorossa termiä ”poikakiekko”, millä hän viittasi innokkaaseen, mutta huolimattomaan pelaamiseen.

Pennanen myöntää, että "poikakiekon" korjaaminen ei ole mikään yksinkertainen juttu, kun puhutaan nuorista pelaajista.

– Se on todella herkkä aihe, Pennanen sanoo termistä ja siihen liittyvästä ”luonnollisesta” jääkiekosta.

– En halua ottaa pois taito-efektiä ja sitä, että mitä he pystyvät tekemään kiekon kanssa. Mutta samalla peliin pitää pystyä tuomaan voittavan jääkiekon elementtejä. Pelaajien pitää ymmärtää se, että koska voi ottaa riskejä ja koska voi tehdä mitäkin valintoja.

– Näytämme videolta sen, että mitä voittava jääkiekko on. Näytämme malleja ja uskomme siihen, että viesti menee perille, Pennanen sanoo Nuorten Leijonien pelin kehittämisestä.

Kultaopit

41-vuotias Pennanen on iältään vielä nuori valmentaja. Hän on ehtinyt kuitenkin olla mukana useissa voittavissa joukkueissa.

Matkan varrella Pennanen on ollut nuorten MM-kultajoukkueen apuvalmentaja (2016), SM-kultajoukkueen päävalmentaja (2019, HPK) ja miesten MM-kisojen kultajoukkueen apuvalmentaja (2019).

Nyt näistä kokemuksista saadut opit siirtyvät Nuorille Leijonille.

– Olen saanut olla mukana menestyvissä joukkueissa. Kyllä siellä on ollut sellaista kärsivällisyyttä mukana. Toki, joskus sitä ääntä pitää myös hieman korottaa, Pennanen sanoo siitä, miten hän aikoo viedä viestiä eteenpäin Suomen nykyjoukkueelle.

Nuorten MM-turnausten kohdalla puhutaan prosessista. Ennen ratkaisevaa puolivälieräottelua Suomi pelaa vielä kolme alkulohkon kamppailua. Ohjelmassa ovat pelit Sveitsiä, Slovakiaa ja Kanadaa vastaan.

Pennanen ei olekaan huolissaan, vaikka avauskamppailu jätti omia kysymysmerkkejä ilmoilleen.

– Peli oli ajoittain ihan hyvällä mallilla. Sitten välillä tuli yksittäisiä hetkiä, jolloin suorittaminen meni huonon puolelle. Mutta tuo on asia, mikä saadaan varmasti kuntoon, Pennanen vakuuttelee.

Lue myös:

    Uusimmat