NHL-huippulupaus nosti heti päätään Nuorissa Leijonissa – Antti Pennanen listasi isoimmat onnistujat

Suomen osalta jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnaus alkoi tapaninpäivän vastaisena yönä, kun vastaan asettui Saksa. Nuorten Leijonien 5–3-voitto-ottelussa esiin nousi useita yksilöitä.

Suomen joukkueessa tehot jakaantuivat varsin tasaisesti. Yhteensä kolme pelaajaa vietti yhden maalin ja yhden syötön iltamaa (Aku Räty (Kärpät), Topi Niemelä (Kärpät) ja Henri Nikkanen (Jukurit)).

Nuorten Leijonien kapteeni Anton Lundell (HIFK) vastasi puolestaan Suomen avausmaalista.

– Oli hienoa, että hän sai heti ensimmäisensä. Se varmasti auttaa niin häntä kuin meidän joukkuettamme. Tärkeä juttu, Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen sanoi Lundellin osumasta MTV Urheilulle.

Pennasen mukaan moni Suomen pelaaja pelasi ”pitkiä aikoja todella hyvin”. Niiden vastapainoksi tuli huolimattomuushetkiä.

Nuorten Leijonien puolustuksesta Pennanen nosti esille kaksi nimeä.

Ville Heinola (Lukko) on erinomainen puolustaja. Hänen puolustuspelitaitonsa ovat menneet hurjasti eteenpäin viime kaudesta. Hän on meille tärkeä pelaaja ja hän tuo paljon meidän peliimme.

– Topi Niemelä on ollut oikein hyvä. Toki odotimme sitä, mutta sen lisäksi hän on ollut myös varsin tehokas, Pennanen kehaisi 1+1-pisteet nakuttanutta Niemelää.

Hyökkäyksen puolelta Pennasen kehukoneisto osui Suomen nuorimpaan yksilöön, Brad Lambertiiin (JYP).

– Hän aloitti hienosti ensimmäiset kisansa. Hän on ennakkoluuloton, luisteluvoimainen ja taitava. Hän pystyi nytkin luomaan ihan yksin muutamia paikkoja.

– Olen tyytyväinen häneen, Pennanen sanoi Lambertista.

17-vuotias huippulupaus Lambert viiletti Saksa-ottelussa samassa ketjussa Juuso Pärssisen (TPS) ja Roby Järventien (Ilves) kanssa. 

– Pärssinen pitää nostaa esiin. Hän on todella kovassa iskussa. Vahva luistelija ja kamppailija. Hän on hyvä noiden laitahyökkääjien välissä.

Järventien kohdalla Pennanen puhui siitä, miten Ilves-hyökkääjältä voidaan nähdä parempia otteita turnauksen aikana.

– Järventie paransi USA-peliin nähden. Siellä on potentiaalia, jota pitää kaivaa esille.

Lue myös:

    Uusimmat