Mainos

SDP vaatii pätkätyöntekijöiden aseman parantamista

SDP haluaa puuttua lyhyiden ja osa-aikaisten työsuhteiden luomaan turvattomuuteen. Sosialidemokraattien tänään Turussa päättynyt puoluekokous hyväksyi sisäpoliittisen kannanoton, jonka mukaan kukaan ei saa ajautua pysyvästi epävarmoihin työsuhteisiin.

Tilanteen korjaaminen edellyttää puolueen mielestä lainsäädännön muuttamista ja muita toimia, joilla pätkätyötä tekevien asemaa parannetaan. Kannanotossa vaaditaan sukupuoleen tai ikään perustuvan syrjinnän ja eriarvoistamisen juurimista pois työelämästä. Työntekijän työssä pitäminen on tehtävä työnantajalle kannattavammaksi kuin irtisanominen.

Sisäpoliittiseen kannanottoon otettiin mukaan myös vaatimus nykymuotoisen työttömyyseläkeputken säilyttämisestä, kunnes korvaava järjestelmä on aikaansaatu kolmikantaisesti. SDP:n näkemyksen mukaan kaikilla työikäisillä ihmisillä on oikeus työhön. Myös ne ihmiset, jotka eivät itse kykene hankkimaan toimeentuloaan, ovat oikeutettuja turvattuun elämään. Työelämän sääntöjen pitää puolueen mielestä olla yhtäläiset kaikille. Eri aloilla noudatettavat valtakunnalliset työehtosopimukset turvaavat kannanoton mukaan kaikille työpaikoille tasa-arvoiset ja oikeudenmukaiset työehdot.

Puoluekokous haluaa lisäksi tehostaa päihteiden ja huumeiden käytön vakavien seurauksien torjumista. Terveydenhoidon voimavaroissa pitää ottaa huomioon erikoissairaanhoidon, lastenpsykiatrian sekä ongelmiin joutuneiden lasten ja nuorten auttamisen kasvaneet tarpeet. SDP painottaa myös maan kaikkien alueiden kehittämistä tasavertaisesti.

-Määrätietoinen Eurooppa-politiikka on jo lisännyt edellytyksiä osaamiseen, vahvaan tutkimuspanostukseen ja uuteen yrittämiseen perustuvalle aluekehitykselle. Nyt on vahvistettava myös aluekehityksen kansallisia mahdollisuuksia, kannanotossa todetaan. Kansainvälistä politiikkaa koskeva julkilausuma hyväksyttiin tänään ilman keskustelua. Sen sisältöä koskevat kiistat käytiin kokouksessa jo eilen. Alkuperäistä puoluehallituksen muotoilua muutettiin Natoa koskevilta osiltaan.

Tarkoituksena oli välttää sellaista vaikutelmaa, että SDP hyväksyisi Suomen osallistumisen rauhanturvaoperaatioihin, joiden toimeksiantajana olisi YK:n ja Etyjin ohella myös sotilasliitto. Viiden päivän aikana SDP:n puoluekokous hyväksyi yhden julkilausuman lisäksi kaikkiaan 20 kannanottoa. Niiden aihepiirit ulottuivat talouspolitiikasta kulttuuriin, viestintään ja liikuntaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.