SDP pöyristyi: Kokoomus käy seuraavaksi sunnuntailisien kimppuun – "Historian palkansaajavihamielisin hallitus"

Analyysi kokoomuksen puoluekokouksen annista 5:24
Katso MTV:n analyysi kokoomuksen puoluekokouksen annista.

Kokoomus hyväksyi tämänpäiväisessä puoluekokouksessaan linjakseen, että sunnuntailisät eivät olisi enää turvattu lakisääteisesti, vaan ne vietäisiin paikallisen sopimisen piiriin.

SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi toteaa tiedotteessa lisien olevan merkittävä osa toimeentuloa kaikille työntekijöille, jotka työskentelevät sunnuntaityötä tekevillä aloilla. Hän listaa ryhmään kuuluviksi muun muassa hoitajat, myyjät, poliisit ja tarjoilijat.

– Orpon ja Purran johtama Suomen historian palkansaajavihamielisin hallitus on polkenut työntekijöiden oikeuksia ja toimeentuloa ennennäkemättömällä tavalla. Nyt kokoomus on hyökkäämässä myös sunnuntailisien kimppuun. Tämä on pöyristyttävää politiikkaa ja osuu ihmisiin, joita Orpon-Purran hallitus on jo muutenkin lyönyt, SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi sanoo.   

Näkkäläjärvi toteaa tiedotteessaan, että sunnuntailisien lakisääteisyyden poistaminen tarkoittaisi väistämättä palkan lisien heikentymistä tai jopa poistumista, käytännössä siis palkkojen alentamista. 

– Sunnuntailisä on kaikille työntekijöille merkittävä osa toimeentuloa, työskentelee missä tahansa ammatissa, jossa tehdään sunnuntaityötä. Työaikalaki velvoittaa työnantajaa maksamaan sunnuntaityöstä tuplapalkan ja tämän oikeuden kiistäminen olisi suora loukkaus suomalaisen palkansaajan oikeuksia kohtaan, Näkkäläjärvi jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat