Perussuomalaisilta kipakat terveiset kokoomukselle: "Näpit irti sunnuntailisistä"

Hallituspuolue perussuomalaisten sisäministeri Mari Rantanen kehottaa kokoomusta pitämään näpit irti sunnuntailisistä. 

Rantanen välitti pääministeripuolueelle tiukat terveiset perussuomalaisten ministeriryhmän kesäkokouksesta Savonlinnasta viestipalvelu X:ssä.

– Hallitusohjelmassa ei ole sovittu sunnuntailisien muuttamisesta paikallisen sopimisen yhteydessä, emmekä tule edistämään sellaista, Rantanen viestitti sunnuntaina.

Perussuomalaiset reagoi kokoomuksen puoluekokouksen hyväksymään puoluehallituksen kantaan aloitteesta, joka vaatii edistämään sunnuntailisän lakisääteisyyden poistamista.

Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunnan tekemää aloitetta puoluekokous ei hyväksynyt vaan puoluehallituksen kannan siihen sellaisenaan.

Puoluehallituksen kannan mukaan esimerkiksi sunnuntaikorotusta ja sen lähtökohtaista määrää koskevan lainsäännöksen tarpeellisuutta voi olla perusteltua jatkossa harkita.

Puoluehallitus pitää aloitteessa esitetyn mukaisesti tavoiteltavana sitä, että työhön sovellettavista ehdoista sovitaan mahdollisimman pitkälti työpaikoilla, toimiala- tai yrityskohtaisten työehtosopimusten puitteissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Merkittävä elementti"

Puoluehallitus perustelee asiaa sillä, että hallituksen ohjelman mukaisesti jatkossa toisin sopiminen esimerkiksi sunnuntaikorvauksista olisi mahdollista toimialakohtaisten työehtosopimusten lisäksi myös yrityskohtaisella työehtosopimuksella.

Puoluehallitus kiinnittää kuitenkin huomiota siihen, että monilla etenkin julkisilla aloilla sunnuntaikorvaus on kokonaispalkkauksen kannalta hyvin merkittävä elementti, eikä asetelma esimerkiksi poliisien ja toisaalta ravintola-alan työntekijöiden kohdalla ole suoraan rinnastettavissa.

Myös muun muassa SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi otti kantaa puoluekokouksen päätökseen. Hänen mukaansa sunnuntailisien lakisääteisyyden poistaminen tarkoittaisi väistämättä palkan lisien heikentymistä tai jopa poistumista, käytännössä siis palkkojen alentamista.

Lue myös:

    Uusimmat