Mainos

SDP:n Viitanen: Eihän tämä ole normaalia

Kannatuksen alamäki on säikyttänyt SDP:n kansanedustajat. Eduskunta palasi töihin eilen, ja nyt on alkanut vaalikauden loppusuora.

- Ei ole normaalia, että SDP:n kannatusluku ei ala tässä vaiheessa kakkosella. Vaalikausi on ollut poikkeuksellinen. Talouskriisi ja vaalirahasotkut ovat luoneet epävarmuutta ylipäänsä systeemiä kohtaan, sanoo tamperelainen Pia Viitanen, yksi SDP:n varapuheenjohtajista.

Ylen uutiset mittasi SDP:lle joulukuussa 18,1 prosentin kannatuksen, mikä on historiallisen alhainen. SDP:n kansanedustajat löysivät tapahtuneeseen useampia syitä, monet niistä puolueen ulkopuolelta.

- Massiiviset irtisanomiset paikkakunnilla joissa SDP:llä on ollut vahva kannatus, eivät voi olla näkymättä kannatusluvuissa, vaikka demarit eivät ole voineet mitään asialle, kansanedustaja Valto Koski Kouvolasta sanoo.

Urpilaisen vaihdosta ei puhuta

Kansanedustajat myöntävät, että SDP ei ole aivan onnistunut oman sanomansa välittämisessä kansalaisille.

- Asiat ovat usein monimuotoisia. Voi olla, ettei meidänkään puheesta tai viestinnästä ole ihan helppo saada tolkkua, että mitä ne tarkoittavat, arvelee Tuula Väätäinen Siilinjärveltä.

Valto Kosken mielestä SDP:n ei tarvitsisi "syleillä kannanotoillaan koko maailmaa".

Jos vaaleissa tulee tappio, edessä on väistämättä myös keskustelu puoluejohtaja Jutta Urpilaisen asemasta. Nyt asialla ei haluta spekuloida.

- On hienoa, ettei puolueväki ole lähtenyt siihen keskusteluun, että kasvot on vaihdettava, varapuheenjohtaja Viitanen iloitsee.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.