Marinilta kritiikkiä kokoomuksen talouspolitiikalle, ei sulje silti pois hallituskumppanuutta: "Uskon, että löytyisi yhteisiä elementtejä"

Marin kritisoi kokoomuksen talouspolitiikkaa puoluevaltuuston puheessaan:"On monet kerrat osoittautunut toimimattomaksi" 1:18
Näin Marin kritisoi kokoomuksen talouspolitiikkaa puoluevaltuuston puheessaan: "On monet kerrat osoittautunut toimimattomaksi."

SDP on valmis mahdollisiin hallitusneuvotteluihin myös kokoomuksen kanssa, mutta neuvoteltavaa erityisesti talouspolitiikan osalta riittäisi, kertoo Marin.

SDP:n puheenjohtaja ja pääministeri Sanna Marin kritisoi aikaisemmin tänään SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa antamassaan poliittisessa tilannekatsauksessa kokoomuksen talouspolitiikkaa ja arvoja.

Marin vastasi median kysymyksiin puheen jälkeen. Häneltä kysyttiin mahdollisuutta hallituskumppanuuteen kokoomuksen kanssa ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen.

– Meille talouden osalta tärkeintä on kasvu ja työllisyys. Uskon, että tässä kulmassa varmasti kokoomuksen kanssa löytyisi myös yhteisiä elementtejä, joskin painotukset voivat olla erilaisia.

Eroavaisuudet löytyvät veropolitiikasta.

– SDP ei ole valmis velkarahalla antamaan miljardien verohelpotuksia yhteiskunnan vauraimmille ja varakkaimmille, Marin linjaa.

Marin ei siis sulje mahdollisuutta kokoomuksen ja SDP:n hallituskumppanuudesta, mutta talouspolitiikan kannalta neuvoteltavaa riittäisi.

"Katson mieluummin eteenpäin"

Marin oli niukkasanainen hallituksen viime päivien riitaisuudesta.

– Itse katson mieluummin eteenpäin. On erittäin hyvä, että hallitus on saanut sovittua siitä, mitä lakiesityksiä eduskuntaan on viety ja mitä jätetään antamatta.

– Meillä on isoja maailmanpoliittisia kriisejä, joita pitää pystyä ratkaisemaan. Me tarvitsemme toimintakykyisen hallituksen, minun mielestä Suomella sellainen on, Marin sanoo.

Keskusta sanoi saamelaiskäräjälain kohdalla pääministerin rikkoneen yhteisiä pelisääntöjä. Marin pitää pelisääntöjä hyvin selkeinä.

– Ne ovat hyvin selkeät ja niistä me pidämme kiinni eduskunnassa. Mikäli hallituksen yksimielisiä esityksiä eduskunnassa halutaan muuttaa, siitä keskustellaan vastuuministerin kanssa, yhdessä hallituspuolueiden kansanedustajien ja valiokuntaryhmän kanssa. Mikäli yhteisymmärrys saavutetaan, kyllä lakiesityksiä voidaan eduskunnan päässä muuttaa, Marin sanoo.

SDP:n puoluevaltuuston kaksipäiväinen syyskokous Lappeenrannassa jatkuu vielä huomiseen.

Lue myös:

    Uusimmat