SDP:n Razmyar: "Ulkoministeri Valtosen toiminta kiusallista katsottavaa ja maineriski"

SDP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Nasima Razmyar kritisoi ulkoministeri Elina Valtosen toimintaa Suomen Ottawan suurlähettiläs Jari Vilénin tapauksessa.

Nasima Razmyarin mukaan Elina Valtosen toiminta on kiusallista katsottavaa ja maineriski ulkoministeriölle, kerrotaan tiedotteessa.

Razmyar kritisoi, että häirinnästä syytettyä suurlähettilästä ei ole pidätetty virasta tai siirretty Suomeen, vaikka mediatietojen mukaan selvitys asiasta on jo tehty. SDP:n Razmyar pitää ulkoministeriön ja sitä johtavan ministeri Valtosen toimintaa erikoisena.

– Ulkopuolisin silmin näyttää hyvin valitettavalta, että ministeri ei ole toiminut asiassa nopeammin ja suurlähetystön työntekijät joutuvat venymään asiassa, Razmyar sanoo.

Razmyarin mukaan on käynyt selväksi, että Valtonen katsoo puoluetoverinsa käytöstä läpi sormien.

– Valtosen johtaman ministeriön toiminta on ollut todella hidasta. Valtiollisella työnantajalla on velvollisuus toimia asiassa esimerkillisesti, eikä toisinpäin. Tilanne junnaa paikallaan, vaikka kyseessä on vakava työsuojeluasia. Tässä asiassa olisi mahdollisuus toimia sekä juridisesti että moraalisesti oikein, sanoo Razmyar.

Kansanedustaja Razmyar peräänkuuluttaa Valtosen johtamalta ministeriöltä ryhtiä. 

– Ulkoministeriön ympärillä on vellonut viime aikoina niin paljon, että nyt olisi varmasti parhainta, että ministeri takaa avoimen ja luottamusta herättävän työilmapiirin ja huolehtii alaistensa työhyvinvoinnista, päättää Razmyar.

MTV Uutiset kysyi ulkoministeri Valtoselta viime viikolla ulkoministeriön tekemästä rikosilmoituksesta liittyen Vileniin sekä Ottawan-lähetystön tietovuotoon. Valtonen ei halunnut kommentoida, sillä prosessi on kesken.

Lue myös:

    Uusimmat