Mainos

SDP:n raportti: Sote-markkinat kiinnostavat verosuunnittelijoita

Avautuvat sote-markkinat kiinnostavat kansainvälisiä pelureita, jotka karsivat kuluja aggressiivisella verosuunnittelulla, arvioi SDP:n eduskuntaryhmän tänään julkistama asiantuntijaraportti.

Raportin mukaan verosuunnittelulla ei ainoastaan vähennetä terveysyritysten verotettavia voittoja, vaan myös lääkärit pyrkivät minimoimaan verojaan yhtiöittämällä työnsä ja maksamalla palkkiot pääomatuloina.

Sote-uudistuksen häviäjiä ovat pienet yritykset, todetaan raportissa. Niillä ei ole mahdollisuuksia samanlaiseen verosuunnitteluun kuin suuremmilla.

– Verosuunnittelu vääristää kilpailua. Pienten ja keskisuurten yritysten kilpailuasema täytyy taata sote-lakien muutoksilla ja EU:n veronkiertodirektiivin tiukalla toimeenpanolla. Haastamme hallituksen huolehtimaan siitä, että veronmaksajien veroeurot pysyvät Suomessa, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän verovastaava, kansanedustaja Timo Harakka tiedotteessa.

Raportissa tutkittiin Suomen 20 suurimman terveyspalveluyrityksen tilinpäätöstietoja vuosina 2011–2015. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto kaksinkertaistui ajanjaksolla 2,2 miljardiin euroon, mutta niiden kannattavuus on pysynyt matalalla tasolla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.