Entinen opetusministeri tylynä: Kiittääkö Stubb Grahn-Laasosta sivistyksen tuhoamisesta?

Kansanedustaja ja entinen opetusministeri Krista Kiuru (sd) ihmettelee Alexander Stubbin (kok) kiitoksia nykyiselle opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselle (kok).

– Missä todellisuudessa valtiovarainministeri Alexander Stubb oikein elää kiittäessään opetusministeri Sanni Grahn-Laasosta kokoomuksen puheenjohtajapäivien puheessaan, Kiuru kummastelee tidotteessaan. 

"Mistä Stubb Grahn-Laasosta oikein kiittää?"

Valtiovarainministeri Alexander Stubb kiitti nykyistä opetusministeriä Sanni Grahn-Laasosta kokoomuksen puheenjohtajapäivien puheessaan.

– Haluan myös sanoa, että kokoomus on se puolue, jolle sivistys on yhteiskunnan kivijalka ja sitä puolustamme. Kiitos Sanni Grahn-Laasoselle työstä, jota joka päivä teet sivistyksen, koulutuksen ja osaamisen puolesta, kuului Stubbin kiitos.

Entinen opetusministeri Krista Kiuru kysyy, mikä tässä listassa on sellaista, mistä Stubb Grahn-Laasosta kiittää.

– Grahn-Laasosen saavutuslistalla ovat muun muassa 1000 opettajan vähennykset peruskouluista tänä vuonna, neljänneksen leikkaus opintotukeen, megaluokan säästöt varhaiskasvatukseen ja korkeakoulutukseen sekä nuorisotakuun eli nuorten koulutukseen pääsyn alasajo. Lisäksi Grahn-Laasonen on antanut luvan säästöjen saamiseksi lopettaa jopa 17 000 aloituspaikkaa ammatillisesta koulutuksesta, lataa Kiuru lähettämässään tiedotteessa.

"Uskomatonta, miten nopeasti he sen tekivät"

Kiurun mielestä on uskomatonta, miten lyhyessä ajassa kokoomusministerit Stubb ja Grahn-Laasonen ovat tuhonneet sen työn, mitä suomalaisen koulutuksen ja sivistyksen eteen on menestyksellä tehty viime vuosikymmenten aikana. 

– Tuskin yhdeltäkään kansalaiselta on jäänyt huomaamatta asioiden todellinen laita, eikä sitä muutamilla vastikkeettomilla kiitoksilla muuteta.

Kiurun mukaan Suomen hallitukselta puuttuu näkemys tulevaisuudesta ja siitä, miten koulutusta kokonaisuudessaan uudistetaan ja kehitetään.

Grahn-Laasosen twiitti kirvoitti murskakriitikin

Ministeri Grahn-Laasonen twiittasi kokoomuksen puheenjohtajapäiviltä koulutusta ylistävän viestin, joka on melkoisessa ristiriidassa puolueen ajamiin koulutusleikkauksiin.

Ministeri saikin ankaraa kuittailua ja palautetta viestiinsä.

Ministerin kritiikkiin yltyi myös rap-tähti Mikael Gabriel.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja