Mainos

Entiset opetusministerit kritisoivat Grahn-Laasosta HS:ssä: Teot ja puheet järkyttävässä ristiriidassa

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidepalstalla yhdessä kolmen professorin kanssa torstaina, että suomalaiseen tutkimukseen täytyisi panostaa. Entiset opetusministerit tyrmäävät nykyisen ministerin kannanoton täysin mielipidekirjoituksessaan.

Opetusministerin salkkuja aikaisemmin pitäneet Krista Kiuru (sd) ja Jukka Gustafsson (sd) kirjoittavat Helsingin Sanomissa lauantaina julkaistussa mielipidekirjoituksessaan, että samalla kun Grahn-Laasonen puhuu tutkimukseen panostamisesta, leikkaa hän varoja koulutuksesta.

– On hurskastelua kirjoittaa lehteen toiveita uudesta noususta, kun samaan aikaan ministeri esittää omissa nimissään valtavia koulutusleikkauksia. Myös tutkimuksesta leikataan ennätysmäisen paljon. Tällainen toiminta synnyttää syvän uskottavuusvajeen.

Grahn-Laasonen oli luvannut ennen vaaleja, ettei koulutuksesta tultaisi leikkaamaan, kirjoittavat Kiuru ja Gustafsson.

– Vielä vaalien jälkeenkin hän sanoi näin: ”Tehdään arvovalinta: ei leikata enää koulutuksesta. Paras investointi tulevaisuuteen on panostus lapsiin, nuoriin ja osaamiseen.”

– Suomi ei nouse tutkimuksen kärkeen ministerin kaunopuheilla, vaan riittävillä resursseilla. Nyt opetusministerin pitäisi kantaa vastuu ja pitää kiinni lupauksistaan jättileikkauksien torjumiseksi.

Kiurun ja Gustafssonin mielestä suomalainen tiedekenttä ansaitsee parempaa kohtelua.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja