Mainos

Ministeri Grahn-Laasoselta kovaa kritiikkiä lehtiväitteille – "Vihjailut ovat perättömiä ja likaisia"

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) kritisoi kovin sanoin Iltalehden analyysiä, jonka mukaan Grahn-Laasonen olisi saattanut ostaa kokoomuksen pirkanmaalaisten puoluekokousedustajien ääniä Alexander Stubbille.

Iltalehden politiikan erikoistoimittajat kirjoittivat analyysissaan, että Grahn-Laasosen toiminta viittaa siihen, että hän pyrkii hankkeella vaikuttamaan Pirkanmaan puoluekokousedustajien ääniin kokoomuksen puheenjohtajakamppailun alla. Grahn-Laasonen on puheenjohtajakisaa käyvän valtiovarainministeri Alexander Stubbin tukija.

Grahn-Laasonen julkaisi torstaina Facebook-sivuillaan kirjoituksen, jossa kuvaili Iltalehden syytöksiä "erittäin koviksi ja perättömiksi". 

Koko kirjoitus on luettavissa täältä.

– Tampereen areena on kansallisesti merkittävä hanke; se tuo urheilulle, kulttuurille ja suurille yleisötapahtumille erinomaiset uudet kansallisen ja kansainvälisen tason edellytykset. Urheiluministerinä edistän suomalaista urheilua, liikuntaa ja kulttuuria. Se on minun työni, hän kirjoittaa.

Kannanotossaan Grahn-Laasonen perustelee monitoimiareenan merkitystä ja vaikutuksia. 

– Valtion rahoitus myönnettäisiin 4 miljoonan osalta liikuntaneuvostossa käsitellyn rahoitussuunnitelman mukaisesti, ja 14 miljoonan euron lisärahoitus myönnettäisiin palautuneista ja jakamattomista, rahastoiduista veikkausvoittovaroista. Monitoimiareenan rakentaminen ei näin vähennä muiden liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitusta. Nämä rahat eivät ole myöskään koulutuksesta pois.

Grahn-Laasonen pitää vastenmielisenä ajatusta siitä, että jutussa mainituilla "pahoilla kielillä" olisi tarkoitus vaikuttaa Kokoomuksen puoluekokoukseen.

– Tampereen areenalla ja Kokoomuksen puoluekokouksella ei ole mitään yhteyttä toisiinsa. Tällaiset väitteet ja vihjailut ovat perättömiä ja likaisia. Pidän ikävänä, että perättömyyksiä levitetään, kuka ikinä onkaan asialla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.