Sdp:n kansanedustajat puolustavat keskustan hampaisiin joutunutta Krista Kiurua – "Tämän kaltainen toiminta ei herätä luottamusta"

11:00
Perhe- ja peruspalveluminsiteri Krista Kiuru kertoi viime perjantaina paljon keskustelua herättäneistä etäkoululinjauksista.

Sdp:n sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet Aki Lindén, Kim Berg, Ilmari Nurminen ja Heidi Viljanen paheksuvat hallitusumppani keskustan suunnasta kuulunnutta paheksuntaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurua (sd.) kohtaan.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) esitti 12.1.2022 Iltasanomissa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun syrjäyttämistä hallituksen koronatoimenpiteiden johtamisesta. Samoin keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko kaipaili hiljattain Uutissuomalaisen haastattelussa pääministeri Sanna Marinia (sd.) Kiurun tilalle johtamaan koronaministeriryhmää.

Rkp:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson puolestaan viestitti tiistaina MTV Uutisille, että Kiurun asemasta on keskusteltava hallituspuolueiden puheenjohtajien muodostaman "viisikon" kesken.

Sdp:n kansanedustajat ottivat nyt tähtäimeensä erityisesti keskustan Lohen.

– Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun kansanedustaja Lohi on ollut "omilla teillään" koronapandemian aikana. Häntä on toistuvasti jouduttu ohjaamaan hallituksen yhteisten koronapandemian hillintää varten valmisteltujen lakiesitysten kannalle, ja hän on useasti esittänyt julkista kritiikkiä hallituksen koronalinjauksia ja ratkaisuja kohtaan. Tämän kaltainen toiminta ei herätä luottamusta ja sopii hyvin huonosti sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan asemassa olevalle henkilölle, Sdp:n kansanedustajat moittivat.

Kiuru "ansaitsee täyden tuen"

Sdp:n kansanedustajien mukaan valtioneuvosto on vastuuministeri Kiurun johdolla käsitellyt tilannetta säännöllisesti ja tartuntojen leviämistä on viime päivinä pyritty hillitsemään erilaisilla rajoituksilla.

– Ministeri Kiuru on vedonnut voimakkaasti väestöön, terveydenhuoltojärjestelmään ja eri viranomaisiin tilanteen pitämiseksi hallinnassa. Hän ansaitsee tässä työssään täyden tuen ja kiitokset, he sanovat.

– Me eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan sosialidemokraattiset jäsenet annamme täyden tukemme ministeri Kiurun toiminnalle koronakriisin hoidossa ja paheksumme valiokunnan puheenjohtaja Lohen harjoittamaa ministeri Kiurun jatkuvaa arvostelua, demarikansanedustajat jatkavat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja